Η κυβέρνηση δίπλα στην οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου: Όλα στο φως, να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και αν υπάρχουν να αποδοθούν, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος

FILE PHOTO: Η μητέρα του εθνοφρουρού Θανάση, κ. Ανδριάνα Νικολάου φώναξε «Υπάρχει δικαιοσύνη».. Φωτογραφία από τον Φιλελεύθερο




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε και για την τραγωδία της οικογένειας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. Δήλωσε τα εξής:

«Να σας θυμίσω ότι επί δικής μας διακυβέρνησης προχωρήσαμε, μετά από 19 χρόνια – σε συνεννόηση με τη μητέρα, διότι είμαι σε επαφή με τη μητέρα, είμαστε δίπλα της σε αυτό τον αγώνα, σε αυτή την προσπάθεια – με τον διορισμό ανακριτών.

Δεν θα πρέπει να προτρέξουμε. Να αναμένουμε να τους αφήσουμε (να εργαστούν), έχουν δοθεί συγκεκριμένοι όροι εντολές, θέλουμε να δούμε αν σε αυτά τα 19 χρόνια υπήρξαν παραλείψεις, εσκεμμένες, το τι έγινε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακριβώς για να δικαιωθεί και η μητέρα του Θανάση που, επαναλαμβάνω, είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί της από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα μου».

Σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε:

«Είμαστε σε επαφή με την οικογένεια. Να αφήσουμε να ολοκληρωθεί το πόρισμα, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, αυτή είναι και η απαίτηση της μητέρας του Θανάση και ο στόχος που προχωρήσαμε σε αυτή μας την απόφαση, 19 χρόνια μετά, είναι ακριβώς διότι δεν θέλουμε τίποτε να είναι κρυφό σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όλα στο φως, να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και αν υπάρχουν να αποδοθούν. Να αφήσουμε τους ανακριτές να κάνουν τη δουλειά τους και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Σε σχέση με διαφωνίες για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Καμία διαφωνία δεν υπάρχει. Είναι προεκλογική εξαγγελία και ως τέτοια είχε συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2024. Τι συζητούμε εσωτερικά; Αν θα είναι εντός ή εκτός του Υπουργείου Υγείας. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι πώς αυτό το Ινστιτούτο θα είναι πιο αποτελεσματικό. Καμία διχογνωμία, καμία διαφορετική προσέγγιση, καμιά δεύτερη σκέψη».

Συμφωνεί απόλυτα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με την θέση Ελλάδας για ευρωπαϊκή αεράμυνα: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: