Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι φεύγουν από την Τουρκία όπου είχαν καταφύγει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία: Πληθωρισμός και κυρώσεις τους στέλνουν σε Σερβία και Λατινική Αμερική

File Photo epa11238997 People lay flowers in front of the Russian Consulate in memory of the victims of the terrorist attack on the Crocus City Hall in Krasnogorsk, in Istanbul, Turkey, 23 March 2024. EPA/ERDEM SAHIN




Το Fox News αναπαράγει ανταπόκριση του Reuters με τίτλο Thousands of Russians flee Turkey due to residency struggles and soaring costs που αναφέρει ότι ενώ πολλοί Ρώσοι που αρχικά αναζήτησαν καταφύγιο στην Τουρκία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν έκτοτε φύγει λόγω των δυσκολιών διαμονής και του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι που κατέφυγαν στην Τουρκία, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, έχουν μετακινηθεί σε άλλες χώρες τον τελευταίο χρόνο, πιεσμένοι από τα ζητήματα διαμονής και την εκτίναξη του κόστους, σύμφωνα με στοιχεία και συνεντεύξεις με εννέα Ρώσους πολίτες.

Η Τουρκία, αρχικά δημοφιλής προορισμός, είδε σημαντική μείωση των Ρώσων κατοίκων, με τον αριθμό τους να μειώνεται από 154.000 σε 96.000. Οι δυσκολίες στην απόκτηση αδειών παραμονής και οι οικονομικές προκλήσεις της Τουρκίας οδήγησαν τους Ρώσους σε χώρες, όπως η Σερβία και η Λατινική Αμερική.

Εννέα Ρώσοι πολίτες που μίλησαν στο Reuters δήλωσαν ότι οι ίδιοι και άλλοι έφυγαν εν μέρει λόγω των αγώνων για την απόκτηση αδειών παραμονής από τις αρχές του 2023. Πολλοί κατευθύνθηκαν προς τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες όπου είναι ευπρόσδεκτοι.

Οι Ρώσοι μετακινούνται επίσης λόγω της εκτίναξης του κόστους – ο τουρκικός πληθωρισμός έφτασε το 70% τον περασμένο μήνα – καθώς και της δυσκολίας να κάνουν βασικές τραπεζικές συναλλαγές στην Τουρκία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων.

Fox News [Thousands of Russians flee Turkey due to residency struggles and soaring costs]

Ο Πούτιν «κυκλώνει» αργά αλλά σταθερά την Τυνησία, τον «μεγάλο σύμμαχο εκτός ΝΑΤΟ» των ΗΠΑ: Με «όχημα» την ενέργεια αλλά και το Russia Today

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: