Σημαντική εξέλιξη θεωρεί ο Χριστοδουλίδης την ανακοίνωση της Moody’s για την κυπριακή οικονομία: Υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη στα εγκαίνια αναπτυξιακών έργων του Δήμου Πέγειας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO, Ανδρέας Λουκαϊδης




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει την αναθεώρηση προς τα πάνω της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Μoody’s, δήλωσε:

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, από σταθερή πορεία σε θετική.

Και θεωρώ ότι είναι αναγνώριση του τρίπτυχου της Κυβέρνησης όσον αφορά τη γενικότερη οικονομική μας πολιτική που συνοψίζεται σε υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, σε ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε ακριβώς για να έχουμε μια ισχυρή οικονομία που θα μας επιτρέπει – γιατί αυτό είναι το βασικό ζητούμενο – να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που θα πρέπει να βοηθούμε και την ίδια στιγμή για να μπορούμε έχουμε πολιτικές στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας που αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τη μαρίνα Πάφου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια της δικής μας θηλεία θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για τη μαρίνα. Ήδη προχωρήσαμε, ήταν το πρώτο αίτημα που δέχθηκα από το ΕΒΕ Πάφου. Το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού έχει προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες και είναι κάτι που λείπει από την επαρχία Πάφου.

Σε όλες τις επαρχίες είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει, είναι κάτι που ως Πολιτεία το λέμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να υλοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα ότι κινδυνεύει το έργο που αφορά τη μαρίνα Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Είμαι γενικότερα προβληματισμένος με τον τρόπο ανάθεσης τέτοιων μεγάλων έργων. Εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι απλώς να ανατίθενται έργα, αλλά εκείνοι που τα αναλαμβάνουν να μπορούν να τα υλοποιήσουν, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο.

Και θέλω μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για όλα τα μεγάλα έργα, να πω ότι, πρώτον, το κράτος δεν εκβιάζεται και δεύτερον, οι όποιες υποχρεώσεις έχουν αναληφθεί θα πρέπει να υλοποιούνται. Αν δεν είναι σε θέση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από εταιρείες, δεν θα μείνουμε απλά να τους βλέπουμε και να περνά ο καιρός.

Εμάς μας ενδιαφέρει να υλοποιηθούν τέτοια σημαντικά έργα, είτε αφορούν τη Λάρνακα είτε την Πάφο είτε τη Λεμεσό. Και πρέπει να δούμε γενικότερα το θέμα ανάθεσης τέτοιων στρατηγικών έργων, διότι πρόκειται για στρατηγικό έργο».

Συμφωνεί απόλυτα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με την θέση Ελλάδας για ευρωπαϊκή αεράμυνα: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: