Οι θεομπαίχτες Γερμανοί και ο “Άγιος” άνθρωπος ο Σόιμπλε! Είπαν “ναι” στα λεφτά για να τα πάρουν οι ίδιοι…

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής με την Αγκελα Μέρκελ να ομιλεί κα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παρακολουθεί. EPA, CLEMENS BILAN
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Τι λέτε βρε παιδιά, τους είχαμε παρεξηγήσει…Ποιος είπε ότι οι Γερμανοί είναι αναίσθητοι;  Είναι καλοί άνθρωποι, πονόψυχοι και νοιάζονται για τους λαούς της Ευρώπης. Γι αυτό και αποφάσισαν να χαρίσουν χρήμα με το τσουβάλι.

Ο δημοσιονομικός δήμιος, ο Σόιμπλε, είδε όνειρο και έγινε ξαφνικά λευκή περιστερά. Αυτός έπεισε την Καγκελάριο να ανοίξει τον κουμπαρά για να δώσει στους φτωχούς. Χαρις στην μεγαλοψυχία του στήθηκε η γενναία γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία για να μοιραστεί μισό τρις, στις χώρες που το χουν ανάγκη, μετά τη μάχη με τον εφιάλτη του κορωνοιού.

Αγιος άνθρωπος τελικά ο Σοιμπλε. Παρεξηγημένος. Τώρα μονάχα κάποιοι Βόρειοι αντιδρούν, ανάλγητοι. Ολλανδοί και Αυστριακοί τσιγκούνηδες. Αλλά που θα πάει, η καλή μας Γερμανία που φροντίζει για τους ευρωπαικούς λαούς θα μας σώσει…

  • Πολύ ωραίο το παραμύθι, αλλά ειλικρινά πρέπει να είναι κανείς εντελώς ηλίθιος για να το χάψει. Κι όμως, αυτό το φαιδρό αφήγημα της ξαφνικής γερμανικής ευαισθησίας μονοπωλούσε με ελαφρές παραλλαγές τα κυριακάτικά δημοσιεύματα μεγάλων ευρωπαικών μέσων ενημέρωσης, όπως και μερικών δικών μας που ειδικεύονται στα πλυντήρια και τις μεθόδους λεύκανσης.

Λοιπόν, ακούστε πώς έχουν τα πράγματα για να μην μπερδεύεστε. Οι Γερμανοί ενεργοποίησαν το μπαζούκα, αλλά για την δική τους οικονομία, όχι των γειτόνων. Εριξαν τον μισό τους προυπολογισμό για να στηρίξουν τις δικές τους εταιρείες προκειμένου να σταθούν όρθιες και να πάρουν πλεονεκτική θέση, σαν πεινασμένα αρπακτικά, την επόμενη μέρα της κρίσης. Για τους υπόλοιπους, ούτε λόγος.

Απέκλεισαν με το καλημέρα όλες τις εκδοχές του ευρω-ομόλογου και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις έβαλαν τους δικαστές με τις κόκκινες ρόμπες να ρίξουν μια προειδοποιητική πενιά για την ποσοτική χαλάρωση. Να διευκρινίσω ότι στη Γερμανία η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης για θέματα που αφορούν τη τσέπη του φορολογούμενου είναι κάτι το σχετικό. Οι ρόμπες, δεν παίρνουν απόφαση για ευαίσθητα τεχνικά θέματα αν πρώτα δεν έχουν έγκριση και από τον τελευταίο κλητήρα της Μπουντενσμπαγκ.

Αφού λοιπόν δημιούργησαν αυτή την ωραία τεχνητή κρίση και έδειξαν τα δόντια τους, έστησαν ένα ανεκδιήγητο σόου με τον πελάτη τους, τον Μακρόν, για να πουν ότι αγνοούν τους κακούς δικαστές και είναι έτοιμοι να χαρίσουν λεφτά. Κι από την άλλη έκλεισαν το μάτι στα τσιράκια τους, Ολλανδούς και Αυστριακούς να αρχίσουν την γκρίνια.

Ειλικρινά υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι αυτοί οι τελευταίοι θα την «έπεφταν» στη Γερμανία; Κι από την άλλη, αν κατάλαβε κανείς τι είναι ακριβώς αυτές οι επιχορηγήσεις που εξήγγειλε η Μέρκελ παίρνει Νόμπελ. Σε ποιούς θα πάνε, πώς θα εκταμιευθούν, με τι όρους και προυποθέσεις και εν τέλει ποιόν φορολογούμενο θα βαρύνουν; Δεν θα δανειστούν, είπε, τα κράτη, θα δανειστεί η Κομισιόν από τις αγορές, θα μοχλεύσει και λίγο τα δανεικά και θα τα μοιράσει μετά στους αναξιοπαθούντες. Με τι κριτήρια; Κύριος Οίδε…

  • Το μόνο σαφές είναι ότι τα «τσάμπα λεφτά» της Καγκελαρίας δεν θα πάνε για να βουλώσουν παλιές τρύπες που χάσκουν ορθάνοιχτες. Εσπευσε να το διευκρινίσει αυτός ο καλός άνθρωπος ο Σοιμπλε, μη τυχόν και δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση. Το γερμανικό λεφτόδεντρο, δεν αφορά το χρέος του Νότου, τελεία και παύλα…

Για τις ανάγκες του έργου, βγήκε και η κυρία Ούρσουλα που είναι υπόδειγμα ακεραιότητας και είπε ότι εξετάζει σοβαρά τις αιτιάσεις των «Βορείων» γιατί η ευρωπαική ένωση λειτουργεί δημοκρατικά, ξέρετε τώρα…Αυριο λοιπόν θα παρουσιάσει ένα συμβιβαστικό σχέδιο για να συγκεράσει τις απόψεις. Ποιος; Η Ουρσουλα που δεν τολμά να μετακινήσει ένα τασάκι στο γραφείο της αν δεν πάρει πρώτα τηλέφωνο τη Μέρκελ.

Ακούστε λοιπόν πώς θα εξελιχθεί, αυτή η κακοπαιγμένη γερμανική οπερέτα της κακιάς ώρας. Η Ούρσουλα της Κομισιόν θα προτείνει ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό της γαλλο-γερμανικής πρωτοβουλίας, αλλά μικτής χρήσεως: Δάνεια και επιχορηγήσεις.

Ετσι θα μπορεί να λέει και η Ευρώπη ότι κοντράρει στα ίσια τα τρις που ρίχνει στην αμερικανική οικονομία ο Τράμπ. Χαρές και πανηγύρια στα γερμανο-ταισμένα μέσα ενημέρωσης! Θα γράφουν ότι η Ευρώπη ξαναβρήκε τον εαυτό της, βαδίζει πλέον στα αχνάρια των μεγάλων οραματιστών, του Αντενάουερ, του Χέλμουτ Κόλ, του Μιττεράν…

  • Επί της ουσίας τώρα: Καταλήξουν, δεν καταλήξουν αυτοί αύριο σε έναν προαποφασισμένο συμβιβασμό, αν καταλήξει έστω και ένα σέντς από αυτά τα «τσάμπα δάνεια» στη τσέπη σας, τρυπήστε μου τη μύτη.

Οι Γερμανοί απλώς δουλεύουν τον κόσμο για να αποφύγουν τα ευρω-ομόλογα. Κι αν χρειαστεί θα ξαναβγάλουν τα μαντρόσκυλα της Καλσρούης για να γαυγίσουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Η ραγδαία Φινλανδοποίηση της Ελλάδας: Διαδοχικές κυβερνήσεις εκποιούν εθνική κυριαρχία, χωρίς να ακουστεί “μπαμ”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal