Μπορεί να υπάρξει έκπληξη; ερωτά το έγκυρο PoliticoQ Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την Προεδρία της Κομισιόν

FILE PHOTO European Commission President Ursula von der Leyen . EPA/ANNA SZILAGYI




Ενώ η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν  παραμένει ισχυρή διεκδικήτρια της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σαφές ότι υπάρχει περιθώριο για άλλους παίκτες να αναδυθούν, αναφέρει σε δημοσίευμά του το POLITICO.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα νέο συναρπαστικό παιχνίδι, κυρίως από πολιτικούς, διπλωμάτες και αξιωματούχους που ασκούν κριτική στην επικεφαλής της Επιτροπής, σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να πάρει τo αξίωμα της προεδρίας της Κομισιόν..

Το Politico αναφέρεται σε ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι ως εναλλακτικές απέναντι στη Φον ντερ Λάιεν.

Οι παρακάτω θεωρούνται σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κυριότεροι διεκδικητές:

Mario Draghi: Με μεγάλη πολιτική και οικονομική εμπειρία, ο Draghi θα μπορούσε να είναι μια σταθερή επιλογή. Ωστόσο, η έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής ταύτισης μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα.

Roberta Metsola : Ως κορυφαία γυναίκα υποψήφια από το ΕΛΚ, η ικανότητα της Metsola στην εξωτερική πολιτική και η υποστήριξή της από πρόσωπα υψηλού προφίλ θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πιθανότητές της, αν και η έλλειψη εκτελεστικής εμπειρίας μπορεί να εγείρει ανησυχίες.

Christine Lagarde: Το γαλλικό υπόβαθρο και η εμπειρία της την καθιστούν αξιοσημείωτη υποψήφια, αλλά η δημοτικότητά της και η προθυμία της να εγκαταλείψει τον τρέχοντα ρόλο της παραμένουν αβέβαιοι παράγοντες.

Klaus Iohannis: Θεωρούμενος ως μια σημαντική υποψηφιότητα από την Ανατολική Ευρώπη, ο Iohannis θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα προοπτική, αλλά οι πρόσφατες διαμάχες μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές του.

Andrej Plenković: Ως άλλο μέλος του ΕΛΚ από την Ανατολική Ευρώπη, η ηγεσία του Plenković ως Πρωθυπουργού της Κροατίας θα μπορούσε να τον προωθήσει ως μια σοβαρή επιλογή.

Thierry Breton: Παρά την αμφιλεγόμενη φήμη του, η εκτελεστική εμπειρία και οι συντηρητικές τάσεις του μπορεί να τον ενισχύσουν, αν και η διχαστική προσωπικότητά του θα μπορούσε να δημιουργήσει προκλήσεις.

Ένας υποψήφιος έκπληξη: Όπως πάντα, η πιθανότητα να αναδυθεί ένα πρόσωπο της τελευταίας στιγμής στο πολιτικό τοπίο προσθέτει ένα στοιχείο αβεβαιότητας στην κούρσα.

 

Με πληροφορίες από POLITICO

 

Ανατροπή στην υπόθεση διαφθοράς για την σύζυγο του Πέδρο Σάντσεθ: Αίολες οι κατηγορίες * Ζητά απόρριψη η Εισαγγελία της Μαδρίτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: