Αποκαλύπτονται οι σουλτανικές παραφυάδες του ισλαμιστή δικτάτορα της Άγκυρας: Έκστηθι φρίττων, λαέ…

Παράδοση φαρμάκων στα κατεχόμενα από δυνάμεις του ΟΗΕ. Photo via Facebook, από το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων




Της ΛΩΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ

Η αντίδραση του Ερσίν Τατάρ στο θέμα της προσφοράς από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, κατόπιν σχετικής αιτήσεως του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, μέσω της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία, θα πρέπει να προβληματίσει ακόμα και εκείνους που προσφέρουν άλλοθι σε παράλογες και προκλητικές ενέργειες των εγκαθέτων της Άγκυρας στις κατεχόμενες περιοχές.

Μέσα στη λαίλαπα του κορωνοϊού, των θανάτων και του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στον κόσμο μας καθώς και των ανησυχιών για την επικείμενη οικονομική κρίση, είναι εκ περισσού η τυχόν ενασχόληση με τις σουλτανικές παραφυάδες στα κατεχόμενα του ισλαμιστή δικτάτορα της Άγκυρας.

  • Όμως, πίσω από το δίδυμο Ερσίν Τατάρ – Κ. Οζερσάι παρατάσσεται και μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων, η πλειοψηφία θα έλεγα, που βολεύονται με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων. Επί πλέον, ένας εκ των δύο θα είναι ο συνομιλητής στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό.

Όταν, λοιπόν, εξ αφορμής ενός καθαρά ανθρωπιστικού θέματος, αυτό της παροχής βοήθειας σε φάρμακα και παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκοκυπριακή κοινότητα λαμβάνει παρόμοια βοήθεια από το Κράτος, ο Ερσίν Τατάρ μη ορρωδόμενος προ ουδενός επιχειρεί να προάγει τον εαυτό του και το ψευδοκράτος, εις βάρος των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας στα κατεχόμενα, γεννάται θέμα αξιοπιστίας του ανθρώπου. Αυθαίρετα και παράνομα, δηλώνει, εισήχθησαν τα φάρμακα από την «Ε/Κ διοίκηση» στο ψευδοκράτος και θα έπρεπε να ελαμβάνετο η άδεια των αρμοδίων «αρχών». Πώς μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος τέτοιο άτομο!

  • Όπως ακριβώς ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα και την Κύπρο να μεθοδεύει και να προωθεί τα επεκτατικά του σχέδια εις βάρος τους, έτσι και η ηγεσία των Τ/Κ, «αδελφών» κάποιων, προωθεί τα διχοτομικά της σχέδια. Τα οποία δεν αποκρύβει ποσώς ο Ερσίν Τατάρ. Πρόσφατα δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα ότι θέλει ένα τουρκοκυπριακό κράτος στο νησί και ότι δεν αποδέχεται, μετά από τόσα χρόνια, να ενωθούν οι Τουρκοκύπριοι σε ομοσπονδιακή δημοκρατία στην οποία οι Έλληνες θα κυβερνούν τους Τ/Κ. Είναι φανερόν ότι ο άνθρωπος διακατέχεται από το σύνδρομο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Υπενθυμίζεται συναφώς και ο βίος και πολιτεία του Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος επηρέασε αποφασιστικά την πορεία του Κυπριακού ακόμα και στην μετά αυτόν εποχή. Ο Ραούφ Ντενκτάς, σε μια στιγμή ειλικρινείας, ομολόγησε σε δημοσιογράφο ότι είχε γαλουχηθεί από τον πατέρα του με το όραμα του της ανάκτησης της Κύπρου από τους Τούρκους. «Αυτό το νησί είναι δικό μας και πρέπει να το πάρουμε πίσω» του έλεγε. Ωστόσο, αυτή ήταν και παραμένει η πολιτική θέση, τόσο των εκάστοτε τουρκικών κυβερνήσεων όσο και της πλειοψηφίας των Τουρκοκυπρίων και της ηγεσίας τους.

(*) Πρέσβης ε.τ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Το Σύνδρομο της Ύβρεως και η Νέμεση: Η περίπτωση του ισλαμιστή δικτάτορα της Τουρκίας, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: