Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου η πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ολγκίν: Μετά από επαφές της σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín. Σταύρος Ιωαννίδης, ΡΙΟ




Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα το ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την κ. Ολγκίν θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες είναι ακόμη στο τραπέζι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «εμείς αναμένουμε την κ. Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερα του Μαΐου που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με αυτή την πρόταση του ΓΓ η οποία αναμένουμε ακόμη να δούμε πώς θα μπορέσει να υλοποιηθεί».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη θετική της ανταπόκριση και θεωρεί ότι κάθε ενέργεια των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα του ΓΓ των ΟΗΕ, προς την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ολγκίν, πριν από την άφιξή της στην Κύπρο θα έχει επαφές σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες και ίσως και στην Άγκυρα.

Στις Βρυξέλλες αναμένεται να συναντηθεί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ, την Επίτροπο Φερέιρα και τον Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Μάριο Νάβα καθώς και με τους μόνιμους Αντιπροσώπους Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας.

Στη Γερμανία θα είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας και το διπλωματικό γραφείου του Καγκελάριου, στο Παρίσι με διπλωματικούς συμβούλους του Γάλλου Προέδρου ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί και στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση σε επίπεδο Υπουργού Εξωτερικών.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΗΦ

 

Ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου: Ποιά θα είναι η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας του Κυπριακού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: