Ο πρώτος νεκρός ομογενής, θύμα του κοροναϊού: Είναι ο Γεώργιος Πόσσα, βετεράνος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

Ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γεώργιος Πόσσας, με τον Μάικ Μανάτο και τη σύζυγό του. Photo via Facebook, Mike Manatos




Οι αρχές των ΗΠΑ λαμβάνουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του συνωστισμού στους δημόσιους χώρους, καθώς τις τελευταίες 18 ώρες ο αριθμός των κρουσμάτων σε 49 πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον αυξήθηκε από 3.244 σε 3.823 και των νεκρών από τους 61 στους 67.

Και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα κατέγραψε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον ηλικίας 91 ετών βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γεώργιο Πόσσα, από τη Νέα Υόρκη.

Την είδηση, που γράφει ο Αποστόλης Ζουπανιώτης στην Greek News, επιβεβαίωσε και ο Μάικ Μανάτος εκ μέρους της οργάνωσης Oxi Day Foundation.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι πολιτειακές και τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν πάρει στα χέρια τους τις περισσότερες πρωτοβουλίες, καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ δείχνει σε πολλούς τομείς αναποφάσιστος, προκαλώντας μάλιστα και την οργή του ιατρικού κόσμου με δηλώσεις όπως η χθεσινή, ότι ο ιός είναι υπό έλεγχο.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των πολιτειών ο αμερικανός πρόεδρος τους κάλεσε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για εξασφάλιση ιατρικού υλικού και υποδομής κι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τους στηρίξει οικονομικά.

Ενώ ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο κάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να κινητοποιήσει το σώμα του μηχανικού του στρατού για να συμβάλουν στην επίλυση του καυτού ζητήματος της έλλειψης μονάδων εντατικής θεραπείας. Ο Τραμπ απάντησε με τον συνηθισμένο του τρόπο, ζητώντας από τον κυβερνήτη Κουόμο να κάνει περισσότερα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ (ΕΔΩ)

Ο Ελπιδοφόρος και οι Μητροπολίτες συμβουλεύουν τους πιστούς να μη εκτίθενται σε δημόσιους χώρους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: