Οι νέοι εκλογικοί χάρτες απειλούν την Νικόλ Μαλλιωτάκη: Δυσκολότερος ο δρόμος της επανεκλογής για την ομογενή βουλευτή

FILE PHOTO: Republican Congresswoman Nicole Malliotakis of New York speaks at a press conference. EPA, JUSTIN LANE




Δυσκολότερος αναμένεται να είναι ο δρόμος της επανεκλογής για την ομογενή Ρεπουμπλικανή βουλευτή της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), μετά την απόφαση του Πολιτειακού Εφετείου σχετικά με τους βουλευτικούς εκλογικούς χάρτες της Πολιτείας.

Ειδικότερα, το Πολιτειακό Εφετείο, με οριακή πλειοψηφία 4-3, έκανε δεκτό το αίτημα των Δημοκρατικών προκειμένου να δρομολογηθεί διαδικασία επαναχάραξης από την αρμόδια επιτροπή της Πολιτείας, στην οποία οι Δημοκρατικοί διατηρούν την πλειοψηφία και θα μπορούν να περάσουν τις επιλογές τους, με δεδομένο τον συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεων στην Πολιτειακή Γερουσία.

Ασφαλώς, η εξέλιξη αυτή δεν αγγίζει μόνο την Νικόλ Μαλλιωτάκη, αλλά έως έξι βουλευτές που εξελέγησαν με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νέα Υόρκη, με τους Δημοκρατικούς να βλέπουν, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, μια ρεαλιστική προοπτική ούτως ώστε, υπό προϋποθέσεις, να ανακτήσουν τον έλεγχο του Κοινοβουλίου το 2024, σε μια χρονιά κατά την οποία θεωρείται πολύ πιθανό να απολέσουν την πλειοψηφία της Γερουσίας.

«Η απόφαση αυτή δεν στρέφεται εναντίον μου, αλλά εναντίον σας», ανέφερε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους της 11ης Περιφέρειας, η Νικόλ Μαλλιωτάκη, υποστηρίζοντας πως οι Δημοκρατικοί θα επιχειρήσουν να αναπροσαρμόσουν τον χάρτη με αυτοσκοπό να ενισχύσουν τους δικούς τους υποψηφίους, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες και επιλογές του κοινού.

«Οι ψηφοφόροι επιλέγουν τον υποψήφιο της προτίμησής τους και όχι οι υποψήφιοι τους ψηφοφόρους τους. Είμαι η μοναδική Ρεπουμπλικανή αντιπρόσωπος στην πόλη της Νέας Υόρκης. Προσπαθούν, εξουδετερώνοντας εμένα, να σιγήσουν και την δική σας φωνή», αναφέρει η κ. Μαλλιωτάκη.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να έχει καταλήξει στην τελική μορφή των περιφερειών μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου οι χάρτες να τεθούν σε ισχύ για τις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Από την πλευρά της, η Νικόλ Μαλλιωτάκη εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Δημοκρατικοί δεν θα προχωρήσουν σε εξόφθαλμες αλλοιώσεις του εκλογικού σώματος, με δεδομένο ότι αυτές έχουν ήδη απορριφθεί δικαστικά, αλλά προειδοποίησε πως άπαντες παραμένουν σε επιφυλακή.

«Τώρα θα δούμε τους νέους χάρτες στις 28 Φεβρουαρίου. Πέρυσι πήγαν να βάλουν το Στάτεν Αϊλαντ με το Παρκ Σλόουπ και κατέπεσε στα δικαστήρια ως αντισυνταγματικό. Θεωρώ ότι ξέρουν πως δεν θα είναι έξυπνο να το κάνουν πάλι. Αυτό που θέλουν να κάνουν, είναι να πάρουν πίσω την εξουσία. Θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε, εσείς όμως ενημερώστε τους δικούς σας και τους γείτονές σας», καταλήγει η κ. Μαλλιωτάκη.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να γυρίσουν από 2 έως 6 θέσεις στη Νέα Υόρκη, την ίδια στιγμή που οι Ρεπουμπλικανοί δημιουργούν συνθήκες για δικές τους ανατροπές στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας.

Πηγή: ekirikas.com

Ο Τεντ Λεόνσις μεταφέρει τις ομάδες μπάσκετ και χόκει στη Βιρτζίνια: Ουίζαρντς και Κάπιταλς φεύγουν από το κέντρο της Ουάσιγκτον 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: