Ο Τεντ Λεόνσις μεταφέρει τις ομάδες μπάσκετ και χόκει στη Βιρτζίνια: Ουίζαρντς και Κάπιταλς φεύγουν από το κέντρο της Ουάσιγκτον 

FILE PHOTO: Washington Wizards owners Ted Leonsis talks with Maryland Governor Wes Moore during the first half of the NBA basketball game between the Atlanta Hawks and the Washington Wizards at the Capital One Arena in Washington, DC, USA, 08 March 2023. EPA/SHAWN THEW SHUTTERSTOCK OUT




Μια απόφαση – «βόμβα», με πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, αλλά και αντιδράσεις, ετοιμάζεται να λάβει ο ομογενής Τεντ Λεόνσις (Ted Leonsis) ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Ουάσιγκτον Ουίζαρντς (Washington Wizards , ΝΒΑ) και της ομάδας χόκεϊ Ουάσιγκτον Κάπιταλς (Washington Capitals, NFL), όπως αναφέρει το ESPN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Λεόνσις, ο οποίος πριν από περίπου δυο εβδομάδες βραβεύτηκε από τον οργανισμό «Ελληνική Πρωτοβουλία», έχει σχεδόν δρομολογήσει τη μετακίνηση των δυο ομάδων από το κέντρο της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον στη γειτονική Πολιτεία της Βιρτζίνια, σε μια εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, θα έχει ιστορικό χαρακτήρα για τον αμερικανικό επαγγελματικό αθλητισμό.

Το σχέδιο, το οποίο αναμενόταν να αναλυθεί σε συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου από τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Γκλεν Γιάνγκιν (Glen Youngkin), προβλέπει ότι οι δυο ομάδες θα μετακομίσουν σε ένα νέο και υπερσύγχρονο γήπεδο στην πόλη της Αλεξάντρια, το οποίο θα εξελιχθεί σε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την Πολιτεία.

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ τονίζει πως το εγχείρημα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τυπική νομική θωράκιση, με δεδομένο ότι έχει ήδη εγκριθεί από την αρμόδια προπαρασκευαστική επιτροπή της Πολιτειακής Βουλής της Βιρτζίνια, με επόμενο και τελικό βήμα την έγκρισή του και από την Ολομέλεια, η οποία θεωρείται μάλλον τυπική υπόθεση.

Κατόπιν τούτου, ο Τεντ Λεόνσις φαίνεται πως απαντάει με τον πλέον ξεκάθαρο και σκληρό τρόπο στις Αρχές της Ουάσιγκτον, οι οποίες αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως επιφυλακτικές και διστακτικές στο αίτημά του να εγκρίνουν ένα γενναίο κονδύλι προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες βελτιώσεις εργασίες στην Capital One Arena, στην «καρδιά» της αμερικανικής πρωτεύουσας, όπου εδρεύουν οι δυο ομάδες από το μακρινό 1997.

Οπως τονίζει το ρεπορτάζ της «Washington Post», ο Λεόνσις αξίωνε ένα ποσό της τάξεως των 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικά κονδύλια, ούτως ώστε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, προκειμένου να ανταποκρίνονται στην εποχή, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της παρουσίας των Ουίζαρντς και των Κάπιταλς για τις επόμενες δεκαετίες.

Πλέον, μπροστά στην προοπτική να χαθεί το σημαντικό αθλητικό κεφάλαιο της πόλης, ο δήμαρχος Μάριελ Μπάουσερ (Muriel Bowser) επιχειρεί την ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ανακοινώνοντας μια δημόσια επιχορήγηση προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία Monumental Sports and Entertainment, η οποία θα φτάνει στα 500 εκατομμύρια δολάρια, κοντά δηλαδή στο ποσό που αξίωνε ο Λεόνσις ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.

«Αυτή η πρόταση αντιπροσωπεύει την καλύτερη και τελευταία προσφορά μας και το επόμενο βήμα είναι να συνεργαστούμε με την Monumental Sports προκειμένου να φέρουμε έναν νέο αέρα και αναζωογόνηση στη γειτονιά, αλλά και να κρατήσουμε τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και τους Ουάσιγκτον Κάπιταλς εκεί που ανήκουν, στην Ουάσιγκτον», τόνισε ο κ. Μπάουσερ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τεντ Λεόνσις φαίνεται πως βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την προοπτική της Βιρτζίνια, βάζοντας στις ράγες μια μετακόμιση η οποία, ασφαλώς, δεν δύναται να πραγματοποιηθεί άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Αλλωστε, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η θεμελίωση του νέου αθλητικού κέντρου στη Βόρεια Βιρτζίνια θα πραγματοποιηθεί το 2025, ενώ θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τις δυο ομάδες από το 2028, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 2027, ολοκληρώνεται το ενοικιαστήριο συμβόλαιο του Λεόνσις με την Capital One Arena, διευκολύνοντας τις όποιες εξελίξεις.

Πηγή: ekirikas.com

Kίνδυνος να κλείσει η «ναυαρχίδα» των ελληνικών σχολείων στην Ευρώπη με 700 μαθητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το προξενείο μας στο Μόναχο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: