Ο Αναστασιάδης επανέλαβε ετοιμότητα για έναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο Γκουτέρες




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

“Στο πλαίσιο της συνάντησης, και σε συνέχεια της επιθυμίας του ΓΓ να πληροφορηθεί ποια είναι η στάση των εμπλεκομένων μερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις και τη θετική προσέγγιση της πλευράς μας, προσδοκώντας ότι με ανάλογη θετική στάση της τουρκικής πλευράς, θα καταστεί δυνατόν να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση.

Σημειώνει ακόμη ότι η συζήτηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κ. Λουτ διεξήχθη μέσα σε ιδιαίτερο εποικοδομητικό κλίμα.


H δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους απόψε, στο περιθώριο της εκδήλωσης για το άνοιγμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο, και ερωτηθείς ποια θέματα έθεσε κατά τη συνάντηση που είχε ενωρίτερα με την κ. Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «τις γνωστές θέσεις μας, δηλαδή ότι είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε σε ένα νέο διάλογο από εκεί που έχει διακοπεί, τον Ιούλιο του 2017».

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/07/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: