Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επίθεση στη Βαρκελώνη και το γεγονός ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν ευρύτερο πολλαπλό κτύπημα, το Κυπριακό, η επιστολή προς τις Τεχνικές Επιτροπές να τηρήσουν στάση αναμονής στις δραστηριότητές τους, οι χαλασμένοι υδρομετρητές και κλοπές νερού δεσπόζουν στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Χάνουμε μέχρι 40% του νερού μας» αναφέρει ότι χαλασμένοι υδρομετρητές, κλοπές και φθαρμένες σωλήνες έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα ενός με δύο εκατ. ευρώ το χρόνο. Αλλού γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη περιμένουν νέες συνομιλίες μετά την φάση περισυλλογής. Αλλού αναφέρει ότι η Βαρκελώνη γλύτωσε τα χειρότερα αφού ο πυρήνας του ISIS ήταν έτοιμος για ευρύτερο πολλαπλό κτύπημα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Σε στάση αναμονής τέθηκαν οι επιτροπές» γράφει ότι παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αμφισβητήσει τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα για πάγωμα των εργασιών των τεχνικών επιτροπών, το επίσημο μήνυμα που στάληκε μετά το Κραν Μοντάνα είναι να διατηρήσουν στάση αναμονής όσον αφορά δράσεις και συναντήσεις. Γράφει επίσης ότι η Ευρώπη είναι και πάλι σε συναγερμό μετά το κτύπημα στη Βαρκελώνη. Αλλού αναφέρει ότι σπεύδουν να παντρευτούν ζευγάρια μετά την ψήφιση του νόμου για παραχώρηση πληρωμένης άδειας και σε άντρες όταν αποκτούν παιδί.

“Ο Φιλελεύθερος” τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Το αφήνουν στους ηγέτες» και γράφει ότι το βάρος της ευθύνης για επανέναρξη των συνομιλιών πέφτει πάνω στις δύο πλευρές στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι ύστερα από καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή, ο Γενικός Εισαγγελέας παρέπεμψε για ποινικά αδικήματα δύο πρώην λιμενάρχες με την κατηγορία ότι εργοδοτήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να εξασφαλίσουν άδεια από την αρμόδια Αρχή. Γράφει επίσης ότι κάτω των 24 ετών είναι ένας στους τέσσερις νεκρούς.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον κύριο τίτλο «Συμβόλαιο 3 εκ. ευρώ ετοιμάζει η Cyta για ΑΠΟΕΛ”, γράφει ότι η Cyta ετοιμάζει τρίχρονο συμβόλαιο 3 εκ. ευρώ για το ΑΠΟΕΛ και 1,7 εκ. ευρώ για την Ανόρθωση, σημειώνοντας ότι οι ομάδες θα μπορούν να έχουν πρόσθετες απολαβές – μπόνους ύψους €200,000 το χρόνο σε περίπτωση που κατακτήσουν πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Γράφει επίσης ότι μόλις 2% του εξωτερικού τουρισμού καταλήγει σε ορεινά θέρετρα. Αλλού αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια και προσπαθεί να δικαιολογήσει τις οδηγίες που έδωσε στους επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών για αναστολή των εργασιών τους.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Επίθεση στη Φιλανδία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων» γράφει ότι μια μέρα μετά το κτύπημα στην Βαρκελώνη, άνδρας μαχαίρωσε οκτώ άτομα πριν από τη σύλληψή του στην πόλη Τουρκού στη Φιλανδία. Αναφέρεται επίσης στο βανδαλισμό μνημείων στο κοιμητήριο Καλαβασού. Η εφημερίδα γράφει αλλού ότι οι δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές έχουν τεθεί σε στάση αναμονής μετά από εντολές της κυβέρνησης για να μην υποκαταστήσουν τη λύση.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/08/2017 09:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: