Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Oι πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η ανακάλυψη νέων ομαδικών τάφων στην Ουκρανία και το αποτέλεσμα του

πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο της Κύπρου.

Προβάλλονται επίσης η ανακάλυψη βρέφους στη παλιά Λευκωσία σε σήψη, οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αυτή την εβδομάδα όπου θα θέσει το Κυπριακό και τα ΜΟΕ, το θέμα των αστικών αγωγών για αποζημιώσεις εναντίον των προσώπων που οδήγησαν τον Συνεργατισμό στην κατάρρευση και άλλα.

Με τίτλο “Ανακαλύπτουν συνεχώς νέους ομαδικούς τάφους”  η “Αλήθεια” στο κύριο θέμα της γράφει ότι νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε το Σάββατο στο Μπουζόβα, χωριό κοντα στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας.

Γράφει επίσης ότι μονομάχοι στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Εμανουέλ Μακρόν με την Μαρί Λεπέν. Επίσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Δρ. Ιωάννη Γεωργιάδη, η Κύπρος θα πρέπει να εξετάσει τη συμμετοχή της σε μηχανισμούς ασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Ο “Πολίτης” στο κύριο θέμα του με τίτλο “Ο Μακρόν κοντά σε δεύτερη θητεία στα Ηλύσια Πεδία” αναφέρεται σε ανάσα ανακούφισης στην Ευρώπη από την καθαρή πρωτιά του Γάλλου Προέδρου.

Αλλού αναφέφερει ότι με πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ επιδιώκεται η αναστολή για άλλον έναν χρόνο της εφαρμογής του νόμου που παραγράφει το δικαίωμα της Δημοκρατίας να καταχωρήσει σε αστικές αγωγές για αποζημιώσεις εναντίον των προσώπων που οδήγησαν τον Συνεργατισμό στην κατάρρευση.

“Ο Φιλελεύθερος” τιτλοφορεί το κύριο θέμα του “Κατακραυγή για τα εγκλήματα” και γράφει ότι η Ουκρανία έχει ξεκινήσει 5.600 έρευνες, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 1.200 πτώματα στην περιοχή του Κίεβου. Προβάλλει αλλού τον εντοπισμό βρέφους σε κατάσταση σήψης στην παλιά Λευκωσία.

Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει προς τα Ηνωμένα Έθνη το θέμα του διορισμού απεσταλμένου και θα ενημερώσει για τα ΜΟΕ ενώ την Τετάρτη θα έχει κοινωνική συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

H  “Χαραυγή” προβάλλει το πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Η στασιμότητα δίνει τόπο στην αναβάθμιση της Τουρκίας” και αναφέρει ότι επιβάλλεται η ε/κ πλευρά να βγει μπροστά για να σπάσει το αδιέξοδο, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Γράφει αλλού ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς ζήτησε ενημέρωση για τα κονδύλια που δαπανήθηκαν κατά τα τελευταία πέντε χρόνια για τιμές προς τον Γεώργιο Γρίβα. Προβάλλει αλλού τις εκδηλώσεις για τους ήρωες Ντερβίς Αλή Καβάζογλου και Κώστα Μισαούλη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ντε φάκτο διχοτόμηση και ενσωμάτωση της μισής μας πατρίδας επιδιώκει η κατοχική Τουρκία, τονίζει ο Πετρίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: