Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Νούλαντ και ομιλία Ζελένσκι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για τον αγωγό EastMed, η ομιλία Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή και η απουσία του ΑΚΕΛ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης η παρουσία «μαχητή» του Αζόφ σε βίντεο στην ελληνική Βουλή , η δυσαρέσκεια του Προέδρου Αναστασιάδη για μη αναφορά στην τουρκική εισβολή, ο καλπασμός των τιμών βασικών αγαθών και οι νέες χαλαρώσεις στα μέτρα για τον κορωναϊό.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Συνεργασία με Τουρκία διερευνά η Νούλαντ» και γράφει για αμερικανικά πλάνα για ενεργειακό μηχανισμό Αγκυρας-Αθήνας-Κύπρου.

Αλλού προβάλλει την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στη Βουλή και την αναφορά ότι τα κράτη πρέπει να αποφασίσουν σε ποια ομάδα ανήκουν. Σε άλλο θέμα η «Αλήθεια» αναφέρεται σε γενναίες χαλαρώσεις στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Μίλησε ο Ζελένσκι δεν άκουσε το ΑΚΕΛ» και γράφει πως δεν είπε λέξη για το Κυπριακό ο Ουκρανός Πρόεδρος και ζήτησε αφαίρεση των χρυσών διαβατηρίων.

Σε άλλο του θέμα ο «Π» αναφέρει ότι ένοπλοι εγκληματίες απειλούν αστυνομικούς εισαγγελείς και προστατευόμενους μάρτυρες και ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο με μασκοφόρους που προειδοποιούν με βία. Αλλού αναφέρεται στις επαφές Νούλαντ και τις δηλώσεις για τον EastMed.

«Έβαλε μπουρλότο ο Ζελένσκι» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που αναφέρει ότι μίλησε σε Κύπρο και Ελλάδα ο Ουκρανός Πρόεδρος, αλλά τα παρατράγουδα κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Αλλού γράφει ότι ερευνώνται πάνω από 100 περιπτώσεις πολιτογραφήσεων και ότι τρεις φάκελοι πήγαν στη Νομική Υπηρεσία. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» αναφέρεται στην εκδήλωση των Ουκρανών στην Κύπρο έξω από τη Βουλή την ώρα που ο Ζελένσκι μιλούσε.

«Παρασέρνει τα πάντα το τσουνάμι της ακρίβειας και η κυβέρνηση αδιαφορεί» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι το κόστος για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 16,6%.

Αλλού γράφει ότι αντιδράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο προκάλεσαν τα διαγγέλματα Ζελένσκι. Η εφημερίδα επίσης αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών χθες για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Ζελένσκι: διακυβεύεται η μοίρα της Ευρώπης» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στην Βουλή και τα μηνύματα που έστειλε για τα ρωσικά πλοία και τα χρυσά διαβατήρια.

Αλλού γράφει πως αρχίζουν οι χαλαρώσεις στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Επίσης αναφέρεται αλλού στις επαφές Νούλαντ και τις δηλώσεις της για τον αγωγό EastMed.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ούτε λέξη από τον Ζελένσκι για την τουρκική εισβολή!» και αναφέρεται σε νεοφασιστική πρόκληση με βίντεο με μαχητή του Αζόφ.

Αλλού γράφει ότι οι κυβερνώντες μεθοδεύουν αύξηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας. Η «Γ» αλλού γράφει για το θέμα με τα όπλα της ΕΦ προς το ΝΑΤΟ και αναφέρεται σε ‘διαπιστευτήρια υποτέλειας’.

Το «Κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Ο εφιάλτης Νούλαντ επέστρεψε» αναφέρεται στο κύριό του θέμα σε επικίνδυνο γραφειοκρατικό κατεστημένο του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Αλλού γράφει πως 70 προσφυγικές οικογένειες μένουν χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας εξαιτίας λάθους. Το «Π» αλλού αναφέρει ότι στην Κύπρο ποσοστό 4,76% των παιδιών ηλικίας 1,5 έως 5 ετών παρουσιάζει ενδείξεις άγχους, με βάση έρευνα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: