Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου για τα κόκκινα δάνεια στο Συνεργατισμό και τις δωρεάν μετοχές, οι αντιπαραθέσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταδόσεων αγώνων από την Cyta, η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου των αποδήμων και ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αναφορές για το Κραν Μοντάνα, οι πληροφορίες για πακέτα πώλησης δανείων από την Τράπεζα Κύπρου και οι συνεχιζόμενες έρευνες για το μακελειό στη Βαρκελώνη, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρώτα θεσμικός επενδυτής και μετά οι δωρεάν μετοχές» και αναφέρεται στη συζήτηση χθες στην Επιτροπή Ελέγχου για την προσέλκυση θεσμικού επενδυτή στον Συνεργατισμό, η οποία θα πρέπει να προηγηθεί της παραχώρησης δωρεάν μετοχών σε πελάτες. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στους απόδημους σημείωσε πως είναι ήσυχος με την συνείδησή του γιατί έχει πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για λύση. Η «Α» γράφει επίσης πως τέλος της εβδομάδας ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

«Κόκκινο στη cyta από Κυβέρνηση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως το ΔΣ της Cyta αποφάσισε ότι δεν θα προσφέρει όσα ζητούν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση για ανανέωση των συμβολαίων τους μετά το 2019 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ότι καθοριστική ήταν η παρέμβαση του ΥΠΟΙΚ πριν την απόφαση. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η είσοδος επενδυτών θα προηγηθεί της παραχώρησης δωρεάν μετοχών στο Συνεργατισμό και ότι η Τράπεζα Κύπρου μειώνει με μεγαλύτερη ταχύτητα τα κόκκινα δάνεια. Επίσης η εφημερίδα, δημοσιεύοντας και φωτογραφία, γράφει για τους καταρράκτες στην Κρήτου Τέρρα, που την κατέστησαν δημοφιλή προορισμό.

Υπό τον τίτλο «Σκληρή γραμμή Αναστασιάδη» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε Αμερικανούς, Βρετανούς και σε όσους στο εσωτερικό ασκούν κριτική και πιέσεις , από το βήμα του συνεδρίου των αποδήμων. Αλλού γράφει ότι παύθηκε από ΔΣ στον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ο δικηγόρος Αγης Σαβεριάδης λόγω κλοπής υπό αντιπροσώπου και θα δικαστεί και από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Ο «Φ» αναφέρεται επίσης σε άλλο ρεπορτάζ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου και τα όσα διαμείφθηκαν για τον Συνεργατισμό, αναφερόμενος σε έντονη αντιπαράθεση θεσμών και προσώπων.

«Πακέτα πώλησης δανείων και από Τρ. Κύπρου» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται σε πληροφορίες της σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα ετοιμάζει πώληση μεγάλων πακέτων δανείων και ακινήτων και ότι οι διαβουλεύσεις γίνονται με εγχώριους και ξένους επενδυτές. Αλλού αναφέρει πως κάνει πίσω η Cyta στην προσφορά της προς τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση και πως επικράτησε η λογική. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι μειώθηκαν οι αναδιαρθρώσεις στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και ότι στην Επιτροπή Ελέγχου εγέρθηκαν ερωτήματα για την συμφωνία με την Altamira.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Διαμάχη στο εσωτερικό για το μέλλον του Συνεργατισμού» γράφει στο κύριό της θέμα για την συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου για τα κόκκινα δάνεια και την παραχώρηση δωρεάν μετοχών σε πελάτες. Αλλού αναφέρεται στις αποφάσεις του ΔΣ της Cyta για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων. Επίσης σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στις έρευνες για τις επιθέσεις στην Καταλονία όπου η Αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού στην Λας Ράμπλας.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/08/2017 07:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: