Το απόγευμα στις Βρυξέλλες η συνάντηση Τσελίκ με Τίμερμανς και Αβραμόπουλο




Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Ομέρ Τσελίκ, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής διαπραγματευτής για την προσχώρηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να πραγματοποιήσει  συνάντηση με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, αλλά και τον επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Aβραμόπουλο.

Η συνάντηση θα είναι κοινή και θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 ώρα Βρυξελλών, στο κτίριο της Κομισιόν, ενώ επισήμως προς το παρόν δεν προβλέπονται άλλες επαφές.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα αποτελέσει η ανταλλαγή απόψεων μετά και το πρόσφατο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, η ίδια η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, το προσφυγικό και το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων για Τούρκους πολίτες.

Σε σχέση με το τελευταίο θέμα, η θέση της Κομισιόν για την ανάγκη εκπλήρωσης όλων των κριτηρίων, είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η πρόθεση να παράσχει στην Τουρκία νομική τεχνογνωσία για τη μετατροπή του ορισμού της τρομοκρατίας με τρόπο που να συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

10/05/2017 11:06 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: