Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η χθεσινή ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας από τη Βρετανία για αποχώρηση από την ΕΕ, το ενδιαφέρον της EBRD για την CYTA, τα στοιχεία που έδωσε στην Επιτροπή Ελέγχου ο Διευθυντής Διοίκησης του ΤΕΠΑΚ για τη κακοδιαχείριση των κτηρίων, το δείπνο της Κυριακής Αναστασιάδη-Ακιντζί, αλλά και μια υπόθεση απόπειρας πλάνης της Νομικής Υπηρεσίας από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακέ εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Απόπειρα πλάνης της Νομικής Υπηρεσίας”, γράφει ότι η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων χωρίς να έχει αρμοδιότητα επέμενε να αναθέσει τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων στην εταιρεία του συζύγου της Γενικής Λογίστριας Ρέας Γεωργίου. Αλλού γράφει ότι αρχίζει το Brexit, καθώς η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενεργοποίησε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι συνεχίζεται το αλαλούμ στον ενδιάμεσο χώρο με την Ελένη Θεοχάρους να προαναγγέλλει συνάντηση των 5 την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Η “Σημερινή” υπό τον τίτλο “Ενδιαφέρεται για τη CYTA η EBRD”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης εξέφρασε χθες την πρόθεση της να είναι εκ των στρατηγικών επενδυτών για την ΑΤΗΚ μετά την ιδιωτικοποίηση της. Αλλού, γράφει ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το Brexit και πως μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα διαρκέσει δύο χρόνια διαπραγματεύσεων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Τουρκία θέλει βήματα από την ε/κ πλευρά στις συνομιλίες.

Ο “Φιλελεύθερος” κάτω από τον τίτλο “ΤΕΠΑΚ, το μεγάλο φαγοπότι”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κώτσας Χόππα έδωσε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής στοιχεία που δίνουν όλη την εικόνα διασπάθισης εκατομμυρίων σε κτήρια του Πανεπιστημίου και κακοδιαχείριση. Αλλού, γράφει ότι σε αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του Τροόδους καθώς περιμένουν έναν χρόνο τις αποζημιώσεις τους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το χαλάζι του 2016. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι AstroBank είναι το νέο όνομα από χθες της Τράπεζας Πειραιώς.

Η “Χαραυγή”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Χρήσιμα τα ΜΟΕ όχι υποκατάστατο της ουσίας”, γράφει ότι το δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών παρέχει την ευκαιρία να ξεπεραστούν τα προβλήματα αλλά η όποια συζήτηση ΜΟΕ πρέπει να είναι υποστηρικτική της συζήτησης των ουσιαστικών θεμάτων. Αλλού, γράφει ότι 46 παιδιά βρίσκονταν στο μικρό πλοιάριο με τους 92 μετανάστες που προσάραξε χθες κοντά στον Πωμό. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι μειωμένο στα 190 ευρώ θα είναι και φέτος το πασχαλινό επίδομα, το οποίο θα δοθεί σε 134 χιλιάδες αντί σε 70 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail υπό τον τίτλο “Ξεκινά το Brexit: η ΜΒ ενεργοποίησε το Άρθρο 50”, γράφει ότι η Μεγάλη Βρετανία δια της Πρωθυπουργού της Τερέζας Μέι ενεργοποίησε χθες το άρθρο εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ζητώντας ειδικούς δεσμούς σε εμπόριο και ασφάλεια, με τις διαπραγματεύσεις να διαρκούν 2 χρόνια. Αλλού, γράφει για το πλοιάριο με τους μετανάστες που προσάραξε ανοικτά του Πωμού και στο οποίο επέβαιναν 46 παιδιά. Σε άλλο της θέμα γράφει για το Φεστιβάλ Τουλίπας στο Πολέμι.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/03/2017 07:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: