Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η χθεσινή αεροπειρατεία με αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι το κύριο θέμα σε όλες τις κυπριακές εφημερίδες σήμερα. Αλλα θέματα που προβάλλονται στον Τύπο είναι η χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Κύπρο, η απόφαση για κλιμάκωση των μέτρων της ΠΑΣΥΝΟ, η κατάθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και η κλήση του Προέδρου Αναστασιάδη για κατάθεση στο Δικαστήριο για την υπόθεση.

Η “Αλήθεια” κάτω από τον τίτλο “Αιτία η τρικυμία εν κρανίω”, γράφει ότι ο έρωτας για την Κύπρια πρώην σύζυγό του Μαρίνα ήταν τελικά η αιτία για τη χθεσινή αεροπειρατεία που αναστάτωσε και τρομοκράτησε για σχεδόν έξι ώρες την Κύπρο. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι η Κύπρος σύντομα θα είναι επανενωμένη. Αλλού, γράφει ότι τέντωσε το σχοινί η ΠΑΣΥΝΟ με τη χθεσινή της απόφαση για συνέχιση της απεργίας των νοσηλευτών.

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Το θρίλερ έφερε ανησυχία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ερωτήματα για την ασφάλεια γέννησε η χθεσινή αεροπειρατεία, και προσθέτει πως παρά τα προβλήματα, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε με επάρκεια στο συμβάν. Σε άλλο της θέμα γράφει για “μπάχαλο” δίχως τέλος στο θέμα των ωραρίων των καταστημάτων. Αλλού, γράφει ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέα Ρίκκος Ερωτοκρίτου απολογήθηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση Providencia.

Ο “Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Αεροπειρατεία σαν φάρσα”, γράφει για τα δέκα εφιαλτικά λεπτά της εξάωρης απειλής από τις 2:15-2:25 όταν απειλούσε έντονα πως θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά αν δεν ανεφοδίαζαν το αεροσκάφος για να αναχωρήσει. Σε άλλο του θέμα γράφει για συστάσεις του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για υποχωρήσεις στο Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπακούσει στην κλήση και θα καταθέσει στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η “Χαραυγή”, κάτω από τον τίτλο “Αίσιο τέλος με αεροπειρατή ερασιτέχνη”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι αίσια κατάληξη είχε η χθεσινή αεροπειρατεία με το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, σημειώνοντας πως τα εκρηκτικά ήταν θήκες κινητών τηλεφώνων. Αλλού, γράφει ότι τον μπαμπούλα νέου Μνημονίου επισείει η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περάσει νομοσχέδια για τα εργασιακά από τη Βουλή. Αλλού, γράφει ότι η ΠΑΣΥΚΙ έκανε αποδεκτό το νομοσχέδιο για τους εκτάκτους.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο “Δράμα με αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας”, γράφει ότι ο αεροπειρατής παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου και πως οι όμηροι βρίσκονται ήδη στις χώρες τους. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κληθεί να καταθέσει σε Δικαστήριο για την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει ότι η ΕΕ θα στηρίξει τη λύση του Κυπριακού, όπως δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Οικονομική Καθημερινή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ανάκτηση οικονομικής κυριαρχίας”, γράφει για την διακηρυκτική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο. Σε άλλο της θέμα για τη χθεσινή αεροπειρατεία, γράφει ότι η Κύπρος πέρασε το τεστ καθώς το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων κρίσεων λειτούργησε αρμονικά. Αλλού, γράφει ότι ο Μάρτιν Σουλτς μετέφερε τις έντονες επικρίσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναντι της Αγκυρας στη Λευκωσία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: