Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι καταγγελίες κατά του Γενικού Ελεγκτή και η ακρίβεια στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στην υπόθεση καταγγελίας εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή, το Κυπριακό, οι συμφωνίες για τα αεροδρόμια και το λιμάνι Λάρνακας, οι Ευρωεκλογές και οι σχεδιασμοί για την «Αμάλθεια» είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Μεγάλη Τρίτη.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η μεγάλη αύξηση των τιμών του ελαιόλαδου και άλλων βασικών προϊόντων ενόψει Πάσχα, η πώληση ακινήτων και οι εορτασμοί για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Ούτε ο Νικόλας είδε πρόταση Γκουτέρες», τιτλοφορεί η «Αλήθεια» το κύριο θέμα της και γράφει ότι μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το περιβάλλον του ισχυρίζονται ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ υπέβαλε πρόταση για να ξεκλειδώσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και πως οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του Εθνικού Συμβουλίου αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση.

Αλλού γράφει ότι η τιμή του ελαιόλαδου διπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ υψηλότερες είναι και οι τιμές για αρνί, φλαούνες, τσουρέκια και σοκολάτες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σύλληψη πυρομανή δεσμοφύλακα στον Στρόβολο, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί σε 15 και πλέον υποθέσεις.

«Στον αέρα οι συμφωνίες για αεροδρόμια και λιμάνι Λάρνακας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», ο οποίος γράφει ότι δύο μεγάλα συμβόλαια βρίσκονται στον αέρα καθώς οι ανάδοχες κοινοπραξίες παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Σε άλλο θέμα προβάλλει επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας, στην οποία παραθέτει 25 παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή. Αλλού γράφει για πιθανότητα παράτασης των μέτρων του Υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Οι 15 ‘αμαρτίες’ του Οδυσσέα», γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας επικαλείται «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Γενικού Ελεγκτή σε 15 υποθέσεις.

Αλλού προβάλλει τη συμμετοχή της Κύπριας Παραολυμπιονίκη Καρολίνας Πελενδρίτου στην τελευταία μέρα μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας στο κέντρο της Αθήνας. Σε άλλο θέμα, κάνει λόγο για το ακριβότερο Πάσχα της τελευταίας πενταετίας, καθώς 12 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, κυρίως κρεατικά, είναι ακριβότερα φέτος κατά μέσο όρο 48,65%.

«Πεδίο δράσης και διεκδίκησης για το ΑΚΕΛ το Ευρωκοινοβούλιο», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της και αναφέρεται στην παρουσίαση της δράσης των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ και τις παρεμβάσεις του κόμματος για το Κυπριακό, τους νέους, την υγεία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους κ.ά.

Αλλού γράφει για μεγάλη αύξηση στην τιμή πώλησης των πασχαλινών εδεσμάτων, ενώ αύξηση μέχρι και 105,9% παρουσιάζει το ελαιόλαδο. Σε άλλο θέμα προβάλλει την κοινή εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ συνδικαλιστικών οργανώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σε εξέλιξη σχέδια για περισσότερη βοήθεια προς τη Γάζα», και αναφέρει ότι η συνέχιση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου Αμάλθεια θα εξαρτηθεί από «ευνοϊκές περιστάσεις».

Αλλού αναφέρεται στην αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου κατά 105,9% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατεγράφη στη Λεμεσό η ακριβότερη πώληση ακινήτου τον Μάιο, ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Στις Βρυξέλλες έφτασε η κ. Μαρία Άνχελα: Η απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα έχει συναντήσεις με τον Σαρλ Μισέλ και την Ελίζα Φερέιρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: