Οι εξελίξεις για το φυσικό αέριο και οι διαδικασίες για παύση του Γενικού Ελεγκτή στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις γύρω από την προμήθεια φυσικού αερίου, η μαραθώνια διαδικασία στο δικαστήριο σχετικά με την έκδοση διαταγμάτων κράτησης συλληφθέντων για την απόπειρα φόνου του 34χρονου στην Ανθούπολη, οι διαδικασίες για παύση του Γενικού Ελεγκτή, οι πληροφορίες για τις ιδέες του ΟΗΕ για το Κυπριακό δεσπόζουν, μεταξύ άλλων, στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Λογαριάζουμε για φυσικό αέριο χωρίς τη ΔΕΦΑ» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι δεν υπάρχει νεότερο για το ποιος θα προμηθεύει με φυσικό αέριο ενώ αναφέρεται σε εμπλοκή και με τον αγωγό που θα τροφοδοτεί τους σταθμούς ΑΗΚ και PEC.

Αλλού αναφέρεται στη οκταήμερη κράτηση για επτά από τους 10 συλληφθέντες για την απόπειρα φόνου κατά 34χρονου την περασμένη εβδομάδα. Η «Α» αναφέρει επίσης ότι το «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα διαψεύδει τα όσα λέχθηκαν για κυρίαρχη ισότητα και ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Έδιωξαν καρκινοπαθή από κέντρο αποκατάστασης» γράφει ότι νοσηλευτήριο, το οποίο παρέχει εντός του ΓεΣΥ υπηρεσίες αποκατάστασης, έδιωξε γυναίκα καρκινοπαθή με τη δικαιολογία ότι “έληξε” το παραπεμπτικό της.

Αλλού σημειώνει πως σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου η Πολεοδομία χορήγησε πολεοδομικές άδειες στην κοινοπραξία για μια σειρά έργων στη μαρίνα και στο λιμάνι της Λάρνακας αλλά δεν έκανε τίποτε. Γράφει επίσης ότι η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι συνέλαβε τον ηθικό αυτουργό και τους συνεργούς του, καθώς και το πρόσωπο που πυροβόλησε τον 34χρονο στην Ανθούπολη.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «20 χιλιάδες συμβόλαιο θανάτου» γράφει πως αίτημα του ΤΑΕ Λευκωσίας για την απόπειρα φόνου 34χρονου αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία εντάσσει τα εγκλήματα που γίνονται ακόμα και με το φως της ημέρας σε πόλεμο για αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία.

Γράφει, επίσης, ότι μπάχαλο γίνεται με τα σκούτερ στους δρόμους και μπαλάκι είναι οι ευθύνες μεταξύ Δήμων και Αστυνομίας για έλεγχο. Γράφει επίσης ότι από το 2014 συζητούν για ιδιόκτητα πτητικά μέσα, πως προειδοποιούσε η Ελεγκτική Υπηρεσία και ότι το κράτος “επέδειξε τεράστια ολιγωρία”.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Με οδηγό την απόφαση για τον Ρίκκο η δίκη για παύση του Γενικού Ελεγκτή» γράφει ότι δεν καθορίζεται στο Σύνταγμα ή σε άλλο νόμο τι συνιστά ανάρμοστη συμπεριφοά και πως η μόνη περίπτωση που έχει δοθεί ερμηνεία από το Ανώτατο Δικαστήριο είναι η υπόθεση Ερωτοκρίτου.

Αλλού γράφει ότι τρεις στους δέκα διαθέτουν περισσότερα προσόντα από τη θέση στην οποία εργάζονται, αλλά οι μισθοί είναι 40% πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο ανάμεσα στις γυναίκες και στους νέους.

Επίσης γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας πως είναι “προσβολή για τους αγώνες τους λαού η παραχάραξη της ιστορίας”

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Υποβάλλονται σήμερα στους Εφόρους στην Κύπρο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους και τα μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: