Τα μηνύματα για την Πρωτομαγιά και οι νέες καταγγελίες του Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στην υπόθεση καταγγελίας εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή, η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για βελτίωση της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και τα μηνύματα ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μεταξύ των κυρίων θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πετάξαμε τη μισή παραγωγή από ΑΠΕ» και γράφει ότι ο μέσος όρος των περικοπών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ανήλθε τον περασμένο Μάρτιο στο 50,47%.

Αλλού αναφέρεται σε «νομοσχέδιο» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το οποίο Τούρκοι υπήκοοι δικαιούνται να αγοράσουν τρία ακίνητα και οι αλλοδαποί ένα. Η «Α» σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι μετά τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ούτε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε ενήμερος για την ύπαρξη πρότασης εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

«Επιχείρηση γοητείας και βελτίωσης της φήμης της Κύπρου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που κάνει λόγο για προκήρυξη εντός των ημερών διαγωνισμού για διεθνή καμπάνια ενημέρωσης με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Ο «Π» σε άλλο θέμα γράφει ότι με την ανάδειξη των νέων δημάρχων η Βουλή θα έχει στη διάθεσή της 30 μήνες για να καταργήσει τις πολλαπλές συντάξεις. Επίσης γράφει ότι μετά τις πρόσφατες πλημμύρες σε φαρμακαποθήκες του ΟΚΥπΥ ανετράπη το χρονοδιάγραμμα του οργανισμού για τη δημιουργία ιδίου τμήματος αγορών και προμηθειών.

Με τίτλο «”Ανάρμοστοι” οικογενειακώς» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριό του θέμα στην επιχειρηματολογία του Γενικού Εισαγγελέα περί των τοποθετήσεων του γιου και της αδερφής του Γενικού Ελεγκτή ώστε να καταδείξουν ανάρμοστη συμπεριφορά του τελευταίου.

Αλλού προβάλλει τις εργασίες κατασκευής πλωτής προβλήτας στη Γάζα από τους Αμερικανούς, η οποία θα επιτρέψει τη μαζική μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο. Ο «Φ» προβάλλει επίσης την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.

«Ψηλά στη λίστα των διεκδικήσεων συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθοί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή», η οποία αναφέρεται στα μηνύματα που στέλνει η ΠΕΟ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αλλού γράφει για αγωνιστικό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων, Κυπρίων και μεταναστών απευθύνει η ΠΕΟ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η «Χ» προβάλλει και εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την προσφορά του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η αγγλόγλωσση ‘”Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ο Πρόεδρος επιδίωξε να σταματήσει την υπόθεση του επικεφαλής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας» και αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί εκ μέρους του προσπαθειών για να μην αποτραπεί η υποβολή της υπόθεσης κατά του Γενικού Ελεγκτή, δίχως όμως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε.

Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς εργασίας για τους ξένους φοιτητές. Επίσης γράφει ότι τα αποθεματικά της κυβέρνησης θα βοηθήσουν εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Η οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Δείχνουν επενδύσεις σε ομόλογα οι τράπεζες» και γράφει πως την ώρα που τα επιτόκια καταθέσεων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, οι τράπεζες προκρίνουν επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα.

Επίσης προβάλλει πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για περιορισμό της χρήσης μετρητών με σκοπό την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων. Γράφει ακόμη ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι τουλάχιστον 3,66% πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Facebook και Instagram υπό έρευνα από τις Βρυξέλλες για μη τήρηση κανόνων κατά της παραπληροφόρησης: Φόβοι για χειραγώγηση από τη Ρωσία ενόψει ευρωεκλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: