Πιστός στο Μνημόνιο ο Αναστασιάδης…




Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είπε σήμεα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «για την Κυβέρνηση δεν τέθηκε και δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Κάθε άλλο”.

Και πρόσθεσε: “Εξάλλου, και η ίδια η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας που είδε το φως της δημοσιότητας, δυστυχώς, από διαρροές, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Για την Κυβέρνηση η συνεπής και πειθαρχημένη εφαρμογή του Μνημονίου είναι αυτό που ισχύει και αυτό που αποτελεί την καλύτερη διέξοδο για να βγούμε το γρηγορότερο από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αυτή είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη δήλωση”.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι “η παράθεση κάποιων πρακτικών δυσκολιών και η αναζήτηση συλλογικών λύσεων με τους εταίρους μας εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση άρνηση εφαρμογής των συμφωνηθέντων”.

Και κατέληξε:

“Αυτό που επιδιώκουμε είναι όντως η επίλυση πρακτικών προβλημάτων, πάντα, όμως, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος. Ένα παράδειγμα: γνωρίζετε ότι τέτοιες πρακτικές λύσεις δόθηκαν στις περιπτώσεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ακόμη και της Ιρλανδίας σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το Φεβρουάριο. Εμείς το Φεβρουάριο δεν ήμασταν σε πρόγραμμα στήριξης, δεν είχαμε δανειακή σύμβαση.

Επειδή η Κύπρος, σε ό,τι αφορά την ένταξη στο Μηχανισμού Στήριξης, εμφανίσθηκε αργότερα, ενδεχομένως μπορεί να χρειαστεί μετά μιας τέτοιας μορφής αναπροσαρμογή, με βάση πρακτικές λύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: