Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεπέρασε τον Ελον Μασκ στη λίστα των εξωφρενικά πλουσίων του πλανήτη [videos]

FILE PHOTO: Meta CEO Mark Zuckerberg EPA/TASOS KATOPODIS




Ο πιο πρόσφατος γύρος στο μπρα ντε φέρ των δισεκατομμυριούχων Μαρκ Ζούκεμπεργκ και Ελον Μασκ έχει νέο νικητή, καθώς αυτή τη φορά ο CEO της Meta ξεπέρασε τον ιδιοκτήτη της Tesla.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg την Παρασκευή, με αναφερόμενη καθαρή περιουσία 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι η πρώτη φορά που ο Zuckerberg μπαίνει στην πρώτη τριάδα της κατάταξης από το 2020, σύμφωνα με το Fortune.

Στο μεταξύ, ο Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έπεσε στην τέταρτη θέση με περιουσία 181 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλλαγή στην κατάταξη έρχεται καθώς η Tesla πούλησε μόλις 386.800 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2024, σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση των πωλήσεων της εταιρείας ύστερα από τέσσερα χρόνια. Οι μετοχές της εταιρίας υποχώρησαν περισσότερο από 7% στις αρχές της διαπραγμάτευσης μετά την είδηση, (τη περασμένη Παρασκευή) και η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί περισσότερο από 34% από τις αρχές του 2024.

Με επιπλέον 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, ο Ζούκερμπεργκ πλησιάζει το επίπεδο περιουσίας του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Ο Μπέζος έχει καθαρή περιουσία 207 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λουί Βιτόν (LVMH) Μπερνάρ Αρνώ βρίσκεται στην πρώτη θέση με καθαρή περιουσία 223 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ζούκερμπεργκ και ο Μασκ δεν ερίζουν μόνο για την περιουσία τους.

Τα δύο μεγαλο-στελέχη της τεχνολογίας βρίσκονται σε αντιπαράθεση από το 2016, όταν μια έκρηξη του SpaceX κατέστρεψε δορυφόρο του Facebook. Και ο δημόσιος ανταγωνισμός τους αναθερμάνθηκε όταν ο Μασκ προκάλεσε τον Ζούκερμπεργκ σε μια μονομαχία μέσα σε κλουβί!. Η κυκλοφορία του Threads από τη Meta, μιας ανταγωνιστικής πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το X, δεν βοήθησε βεβαίως στην άμβλυνση της έντασης μεταξύ των δύο.

Με πληροφορίες από Business Insider

Ο Νίκος Ζιώγαλας αποκάλυψε ποια είναι γυναίκα που έγινε η «Σταρ του Σινεμά»: Η ιστορία του τραγουδιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: