O Ελον Μασκ σχολιάζει για το δημογραφικό της Ελλάδας: Είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση

File Photo US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, looks on after attending a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. EPA/TOLGA AKMEN / POOL




Σε σχόλιο για την υπογεννητικότητα της Ελλάδος προχώρησε ο Ελον Μασκ στο λογαριασμό του στο Χ (twitter) υιοθετώντας ουσιαστικά σχετικό άρθρο του People’s Voice.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του, ο Ελον Μασκ γράφει πως «η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων».

Ο Μασκ αναφέρεται σε άρθρο του thepeoplesvoice.tv που εμφανίζει τη χώρα μας ως την πρώτη χώρα που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», αποδίδοντας την σε ξαφνικούς θανάτους και ρεκόρ υπογονιμότητας.

«Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά, οι θρομβώσεις και ο καρκίνος μεταξύ και των νέων αύξησαν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό σε σχεδόν έναν αιώνα. Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» και μια «εθνική απειλή» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: