Συνάντηση νεοφιλελεύθερων γιγάντων: Μασκ και Μιλέι μοιράστηκαν την… αγάπη τους για την ελεύθερη αγορά στο εργοστάσιο της Tesla [video]

Ελον Μασκ και Χαβιέρ Μιλέι Πηγή Photo: Screenshot via YouTube




Συνάντηση με τον Αργεντίνο πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι είχε στο εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας των ΗΠΑ την Παρασκευή ο Έλον Μασκ, στην πρώτη τους συνάντηση μετά από μήνες αμοιβαίου θαυμασμού στα social media.

Με άλλο λόγια, ο Λατινοαμερικανός ηγέτης και αυτοαποκαλούμενος αναρχοκαπιταλιστής, συνάντησε τον οραματιστή των καιρών μας, σε μια συνάντηση που μοιάζει να βγήκε από τον παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενθουσίασαν τους θαυμαστές τους, οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να εκθειάσουν ο ένας τον άλλον.

«Σε ένα συναρπαστικό και εμπνευσμένο μέλλον!» έγραψε ο Έλον Μασκ στο X, μαζί με μια φωτογραφία του ίδιου και του κ. Μιλέι να χαμογελούν πλατιά και να δείχνουν στην κάμερα δύο αντίχειρες, το σήμα κατατεθέν του Αργεντίνου προέδρου.

«Ζήτω η ελευθερία, διάολε!» έγραψε ο Javier Milei σε δική του ανάρτηση X.


Η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο και η δήλωση από το γραφείο του κ. Μιλέι παρήγαγε ελάχιστα νέα, αναφέροντας ότι οι λάτρεις της ελεύθερης αγοράς συζήτησαν θέματα, που κυμαίνονταν από το αναμενόμενο (πώς να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα με τη μείωση της γραφειοκρατίας) έως άλλα θέματα (ο υπαρξιακός κίνδυνος μείωσης των γεννήσεων).

Το γραφείο του κ. Mιλέι ανέφερε ότι ο πρόεδρος της χώρας προσφέρθηκε να βοηθήσει τον κ. Μαςκ στη σύγκρουση μεταξύ της X (Twitter) και των βραζιλιάνικων αρχών, οι οποίες κατηγόρησαν τον Elon Musk για παρεμπόδιση επειδή αψήφησε την εντολή δικαστικού αποκλεισμού ορισμένων λογαριασμών.

Οι δυο τους συμφώνησαν επίσης να φιλοξενήσουν «μια μεγάλη εκδήλωση σύντομα στην Αργεντινή για την προώθηση των ιδεών της ελευθερίας», δήλωσε η αργεντίνικη προεδρία, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από FT

Αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την κατάληψη του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Για «ομηρεία» μιλάει το Ισραήλ και απειλεί με «συνέπειες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: