Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη: Για τις δηλώσεις περί κακοποίησης γυναικών

FILE PHOTO: Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Παπανώτας. Photo via Facebook@Dimitris Papanotas




Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και με απόφαση Στέφανου Κασσελάκη τέθηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Παπανώτας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του σχετικά με την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου. «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», σημείωνε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών η χρυσή Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίμαχη δήλωση Παπανώτα

Σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις που είχε κάνει προ καιρού και οι οποίες μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει πως η γυναίκα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχει κανένα πρόβλημα, εκτός «αν θέλει να έχει (σ.σ. πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της». 

 

Παραπομπή Παπανώτα στην επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η συνυποψήφιά του Ευρωβουλευτής Δώρα Τσαμπάζη [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: