Κασσελάκης: «Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα» – Θρήσκος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει Πάσχα στην Κέρκυρα [video]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασελάκης συνομιλεί με πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέρο, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ/STR




«Είμαι πάρα πολύ περήφανος για το ψηφοδέλτιό μας. Είναι το πρώτο αμεσοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο στη χώρα μας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

O Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha στην περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τις ευρύτερες επιδιώξεις διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε:

«Δεν γνωρίζουμε αν τώρα είμαστε στο 17%, υπάρχουν κάποιες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν τόσο ή και μεγαλύτερο ποσοστό και τις γνωρίζουν και στο Μαξίμου. Είναι εφικτό και πιθανό να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτός είναι ο στόχος όχι, μόνο για εμάς αλλά την κοινωνία.

»Το ιδεολογικό μας στίγμα επειδή είναι ξεκάθαρο, πείθει. Με την κυβέρνηση υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που κερδίζει αλλά για την πλειονότητα υπάρχει στασιμότητα και ανασφάλεια. Το σύνθημα της θα έπρεπε να είναι σταθερά, άτολμα, πουθενά. Το βασικό για εμάς είναι να είμαστε αυθεντικοί και συνεπείς».




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε θρήσκος και τάχθηκε υπέρ του σεβασμού στη θρησκεία όλων, με τους διακριτούς ρόλους και τη ρύθμιση κράτους – εκκλησίας.

«Ναι είμαι θρήσκος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ως πολιτικός δεν μπορώ να διαχωρίζω αυτό το οποίο προσωπικά πιστεύω από τον βαθύ σεβασμό μου γι’ αυτό που μπορεί κάποιος άλλος να πιστεύει. Το ένα δεν αντιφάσκει με το άλλο», είπε ο κ. Κασσελάκης, εξηγώντας πως «το στερεότυπο αυτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παράδοσης. Αυτό το στερεότυπο πρέπει να τελειώσει».

Αναφορικά με το «θαύμα» στη βάφτισή του με τον σταυρό στην κολυμπήθρα, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως «δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα. Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς αυτό το οποίο θέλει να πιστεύει, αρκεί να είναι, κατά τη γνώμη μου, σύννομο και ηθικό».

 



Ειδικότερα, «η θέση μου είναι ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε και υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε ότι δεν τα γνωρίζουμε» απάντησε ο κ. Κασσελάκης στον ορισμό περί θαυμάτων και συνέχισε, λέγοντας :

«Δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Άρα σέβομαι το μεγαλείο της φύσης, του θεού, κατά τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα πιστεύω στην επιστήμη, προφανώς». «Απλά σέβομαι το γεγονός ότι υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε στον κόσμο μας. Από εκεί και πέρα, ξέρετε, θα ξυπνήσουμε αύριο, θα έχουμε τα ίδια προβλήματα να λύσουμε και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε», εξήγησε.

Ενόψει του Πάσχα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα, σχολιάζοντας ότι «το ελληνικό Πάσχα το γιορτάζω ανέκαθεν».

“Θα είμαστε πρώτο κόμμα”, ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης: Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες για να εφαρμόσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: