Παραπομπή Παπανώτα στην επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η συνυποψήφιά του Ευρωβουλευτής Δώρα Τσαμπάζη [βίντεο]

Ο Δημήτρης Παπανώτας στις επίμαχες δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Photo via YouTube.




Σκληρή κριτική σε όσα είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπανώτας, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, αποδίδοντάς του σεξισμό, έκανε η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής, Δώρα Τσαμπάζη.

Η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Παπανώτας «πρέπει να παράσχει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σε βάρος των γυναικών»




Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει on camera, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου για την έμφυλη βία, ότι μία γυναίκα δεν έχει κανέναν πρόβλημα «εκτός αν θέλει να έχει» και αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε πει ότι:

«Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει.

Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Βέβαια, μετά τις αντιδράσεις, από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, αλλά και μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία μιλάει για «κοπτοραπτική»:

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους.

Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Σχολιάζοντας όλα αυτά, η Δώρα Τσαμπάζη είπε στο KONTRA:

«Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει και μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια.

Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα».

Και πρόσθεσε ότι η Σοφία Μπεκατώρου «κοσμεί» το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σχολιάζοντας δε τον ισχυρισμό του Δημήτρη Παπανώτα περί «κοπτοραπτικής» της δήλωσής του, η υποψήφια ευρωβουλευτής είπε:

«Επειδή κάθισα και είδα και ως δημοσιογράφος πολύ προσεκτικά τη δήλωση του κ. Παπανώτα, εκεί που αναφέρεται στον σατράπη και τη γυναίκα που ανέχεται, δεν έχει υποστεί παρέμβαση».

Και πρόσθεσε ότι μπορεί ο κ. Παπανώτας να ζητήσει ολόκληρο το υλικό και να το παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τα θεσμικά όργανα του κόμματος για να αποφασίσουν εκείνα.

Όσον αφορά ισχυρισμούς ότι πρόκειται για «παλιά δήλωση», τόνισε: «Ένας μήνας πριν δεν είναι παλιά… Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν σε έναν μήνα».

Δήλωση Βούλας Κεχαγιά

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε το ζήτημα, λέγοντας ότι «εδώ και 5 μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την αποπομπή Κυριαζίδη.

Δεν είδα την ίδια ευαισθησία από αλλά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τις γυναίκες; Ο Παπανώτας έκανε διευκρινιστική δήλωση και τη σεβόμαστε».

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη για το «θαύμα της κολυμπήθρας» και ανηλεές τρολάρισμα από Ανδρουλάκη: «Όταν βαφτίστηκα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, πράσινος από το αγουρέλαιο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: