Ζοφερό σινιάλο για την έκβαση του πολέμου: Η Ρωσία παράγει σχεδόν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά από ΗΠΑ και Ευρώπη προετοιμάζοντας τη νέα επίθεση στην Ουκρανία

FILE PHOTO: Russian military servicemen during the rehearsal for a military parade at the Dvortsovaya (Palace) Square in St. Petersburg, Russia, 25 April 2023. EPA/ANATOLY MALTSEV




Ζοφερή διαγράφεται η έκβαση του πολέμου της Ουκρανίας καθώς νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλη ποσοτική υπεροχή των Ρώσων στον τομέα της παραγωγής πυρομαχικών.

Αποκλειστικό δημοσίευμα του CNN  αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία παράγει σχεδόν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά πυροβολικού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, κάτι που τής δίνει ένα βασικό πλεονέκτημα ενόψει της νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία που αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος.

Η Ρωσία, γράφει το CNN, παράγει περίπου 250.000 πυρομαχικά πυροβολικού το μήνα ή περίπου 3 εκατομμύρια το χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ για τη ρωσική αμυντική παραγωγή.

Συλλογικά, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μόνο περίπου 1,2 εκατομμύρια πυρομαχικά ετησίως για να τα στείλουν στο Κίεβο, δήλωσε στο CNN ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ο αμερικανικός στρατός έθεσε ως στόχο να παράγει 100.000 βλήματα πυροβολικού το μήνα μέχρι το τέλος του 2025 – λιγότερο από το μισό της μηνιαίας ρωσικής παραγωγής – αλλά ακόμη και αυτός ο αριθμός είναι πλέον ανέφικτος, καθώς τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας έχουν κολλήσει στο Κογκρέσο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του στρατού στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα.

«Το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα είναι ένας πόλεμος παραγωγής», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. «Το αποτέλεσμα στην Ουκρανία εξαρτάται από το πώς κάθε πλευρά είναι εξοπλισμένη για να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο».

Αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία εκτοξεύει σήμερα περίπου 10.000 βλήματα την ημέρα, σε σύγκριση με μόλις 2.000 την ημέρα από την ουκρανική πλευρά. Η αναλογία είναι χειρότερη σε ορισμένα σημεία κατά μήκος του μετώπου των 600 μιλίων, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών.

Το ρεπορτάζ σημειώνει επίσης ότι η Ρωσία λειτουργεί εργοστάσια πυροβολικού «24 ώρες την εβδομάδα» σε εναλλασσόμενες 12ωρες βάρδιες,.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι εργάζονται τώρα στον αμυντικό τομέα, ενώ ο αριθμός ήταν 2 με 2,5 εκατομμύρια πριν από τον πόλεμο.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία εισάγει αφειδώς πυρομαχικά: το Ιράν τής έστειλε τουλάχιστον 300.000 βλήματα πυροβολικού πέρυσι – «ίσως και περισσότερα», σύμφωνα με αξιωματούχο που μιλά στο αμερικανικό δίκτυο, ενώ η Βόρεια Κορέα την προμήθευσε με τουλάχιστον 6.700 κοντέινερ πυρομαχικών που μετέφεραν εκατομμύρια οβίδες.

Η Ρωσία «έχει ρίξει τα πάντα στο παιχνίδι», εκτιμά είπε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών. «Η πολεμική τους μηχανή λειτουργεί σε φουλ ρυθμό».

Με πληροφορίες από CNN Exclusive: Russia producing three times more artillery shells than US and Europe for Ukraine,

Oμάδες Ρώσων αντικαθεστωτικών εισέβαλαν με τεθωρακισμένα στη Ρωσία από ουκρανικού εδάφους: Αφού διέψευσε, μετά κινητοποίησε πυροβολικό και αεροπορία η Μόσχα [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: