Στην ψυχιατρική φυλακή υψίστης ασφαλείας θα παραμείνει το «τέρας της Αυστρίας»: Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημά του να μεταφερθεί σε συμβατικό κελί [video]

File Photo Austrian defendant Josef Fritzl (L) covers his face, prior to the start of his trial for incest on 16 March 2009, at the provincial courthouse in St. Poelten. EPA/HELMUT FOHRINGER/POOL RESTRICTIONS APPLY, NO SALES, AUSTRIA OUT, EDITORIAL USE ONLY




Δικαστήριο της Βιέννης απέτρεψε την αρχική απόφαση μεταφοράς του 88χρονου Γιόζεφ Φριτσλ από ειδική ψυχιατρική μονάδα σε κανονική φυλακή, διατάσσοντας την εκδίκαση της υπόθεσης στο κατώτερο δικαστήριο.

Ο Φριτζλ, 88 ετών, βίαζε επανειλημμένα την κόρη του, την οποία είχε κλείσει σε ένα κελάρι για περισσότερα από 24 χρόνια, αποκτώντας μαζί της επτά παιδιά.

Το 2009, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία λόγω παραμέλησης ενός νεογέννητου μωρού που απέκτησε μαζί με την κόρη του, Ελισάβετ, ενώ την κρατούσε στο ειδικά χτισμένο υπόγειο του σπιτιού του.

Ο Φριτζλ κρίθηκε επίσης ένοχος για αιμομιξία, αιμομιξία, βαριά επίθεση και 3.000 περιπτώσεις βιασμού.

Στα τέλη Ιανουαρίου, το περιφερειακό δικαστήριο του Κρεμς ενέκρινε την αίτησή του να μεταφερθεί σε κανονική φυλακή –το πρώτο βήμα για να ζητήσει τελικά απελευθέρωση– αλλά οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

«Σε αντίθεση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το ανώτερο επαρχιακό δικαστήριο της Βιέννης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι  δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για μια τέτοια υπό όρους αποφυλάκιση», δήλωσε το δικαστήριο της Βιέννης,το οποίο ζήτησε από το κατώτερο δικαστήριο του Κρεμς περισσότερα στοιχεία προτού αποφανθεί ξανά για την αίτηση του Φριτζλ να μεταφερθεί σε κανονική φυλακή.

Η νέα ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου.

Περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων μαγνητικών εγκεφάλου, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, είπε ο δικηγόρος του 88χρονου, επικρίνοντας τους εισαγγελείς για «άσκοπη καθυστέρηση της διαδικασίας».

Ο Φριτζλ κρατείται σε μια φυλακή για άτομα με ψυχικές ασθένειες που συνιστούν υψηλό κίνδυνο, στο Κρεμς, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βιέννης.

Το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης

Η υπόθεση Φριτσλ στην πόλη Αμστέτεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2008 και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία της Αυστρίας.

Η κόρη του κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της την κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 χρόνια σε κελάρι στο σπίτι της οικογένειας, κακοποιώντας την σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει επτά παιδιά.

Τρία από τα παιδιά της τα μεγάλωσε η μητέρα της, την οποία είχε εξαπατήσει ο Γιόζεφ Φριτζλ, κάνοντάς την να πιστέψει πως τα άφησε στην πόρτα του σπιτιού τους η «αγνοούμενη» κόρη τους, η οποία, όπως ισχυρίστηκε ο Γιόζεφ, δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσει. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά της Ελίζαμπεθ τα μεγάλωσε εκείνη, ενώ παρέμενε αιχμάλωτη στο κελάρι.

Με πληροφορίες από Guardian

«Ούτε μια φρατζόλα ψωμί»: Αυτοί είναι οι ακραίοι Ισραηλινοί διαδηλωτές που επιχειρούν να μπλοκάρουν το πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: