Συγκίνηση και παγωμάρα μετά την αποκάλυψη της Κέιτ ότι πάσχει από καρκίνο: Η αντίδραση της βασιλικής οικογένειας, τα μηνύματα συμπαράστασης και το απότομο τέλος στη συνωμοσιολογία [video] 

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας στο βίντεο της ανακοίνωσης Πηγή photo: Screenshot via BBC




Παγκόσμιο σοκ και κύμα συγκίνησης ξεσήκωσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας την Παρασκευή, όταν μετά από 65 ημέρες φρενήρους φημολογίας σχετικά με την κατάσταση της υγείας της και τους λόγους που την κρατούν μακριά από τα δημόσια καθήκοντά της, αποκάλυψε, μέσω ενός βίντεο 2 λεπτών, ότι έχει καρκίνο και υποβάλλεται προληπτικά σε χημειοθεραπεία, κατόπιν σύστασης της ιατρικής της ομάδας.

Παρότι η πριγκίπισσα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μορφή του καρκίνου από την οποία πάσχει, ήταν πιο αναλυτική στον τρόπο που έγινε γνωστή η διάγνωση.

Η πριγκίπισσα ανέφερε ότι όταν υποβλήθηκε σε μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, «θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική».

Η χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κλινική του Λονδίνου, ήταν επιτυχής. Μετά από 13 νύχτες στο νοσοκομείο, η πριγκίπισσα έφυγε από την κλινική στις 29 Ιανουαρίου. «Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος», δήλωσε την Παρασκευή.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι δεν θα μοιραστεί περαιτέρω ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τη μορφή ή το στάδιο του καρκίνου που ανακαλύφθηκε, εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πριγκίπισσα ξεκίνησε την προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ως προς την ψυχολογική της κατάσταση, η Κέιτ Μίντλετον παραδέχτηκε ότι οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν «απίστευτα δύσκολοι» για την ίδια και την οικογένειά της, αλλά είναι ευδιάθετη και συγκεντρωμένη στην ανάρρωση. «Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ- στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου». Η πριγκίπισσα πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά προς το παρόν «πρέπει να επικεντρωθεί στην πλήρη ανάρρωση».

Τέλος, δεν παρέλειψε να απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους πάσχουν από καρκίνο: «Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, σας παρακαλώ να μην χάνουν την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι σας».

 

Το θερμό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου 

Μία εγκάρδια δήλωση συμπαράστασης από τον πεθερό της, βασιλιά Κάρολο, ακολούθησε την αποκάλυψη της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία μετά τη διάγνωσή της για καρκίνο.

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι είναι «πολύ περήφανος» για την πριγκίπισσα της Ουαλίας «για το θάρρος της» να αποκαλύψει τη διάγνωση του καρκίνου και παραμένει στην «στενότερη επαφή» μαζί της.

Ο 75χρονος μονάρχης συνεχίζει και ο ίδιος τη μάχη του με τον καρκίνο, την οποία το παλάτι είχε ανακοινώσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

«Και οι δύο τους Μεγαλειότητες θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», ανέφερε η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Η λιτή ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, έστειλαν τη συμπαράσταση και τις ευχές τους στην πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, μετά τη σοκαριστική διάγνωση για καρκίνο.

«Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Kate και την οικογένεια και ελπίζουμε να είναι σε θέση να το κάνουν ιδιωτικά και με ηρεμία», ανέφερε το ζευγάρι σε μια σύντομη δήλωση στο Harper’s Bazaar.

Παραμένει ασαφές αν ο Χάρι θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έκανε μετά τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά Κάρολου.

Τα μηνύματα συμπαράστασης στα social media 

Πλήθος κόσμου έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης προς την Κέιτ Μίντλετον, μετά τη σοκαριστική ανακοίνωσή της ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση για την υγεία της 42χρονης συγκλονίζει συθέμελα τη βασιλική οικογένεια, με τον βασιλιά Κάρολο να δίνει αυτή τη στιγμή τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Οι λάτρεις της βασιλικής οικογένειας κατέφυγαν στα social media για να εκφράσουν το σοκ με το άκουσμα της είδησης και να εκφράσουν τις ευχές τους προς τη μελλοντική βασίλισσα καθώς παλεύει γενναία ενάντια στην ασθένεια.

Πολλοί αναφέρουν πως οι σκέψεις τους είναι στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, στον σύζυγό της Γουίλιαμ και στα παιδιά τους Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις. Ένας χρήστης έγραψε: «Είναι απίστευτα γενναίο εκ μέρους σας που το μοιραστήκατε μετά από αυτούς τους τελευταίους μήνες. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας και με την οικογένειά σας, Κάθριν. Σε αγαπάμε».

Ένας άλλος πρόσθεσε στις ευχές γράφοντας: “Κυρία μου, ως μέλος του κοινού και μεγάλος υποστηρικτής της βασιλικής οικογένειας: Τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση. Ξέρω ότι θα γίνετε καλά. Αυτό το βίντεο ήταν τόσο γενναίο».

Κάποιος άλλος έγραψε: “Περαστικά Κέιτ – τόσο λυπηρό. Αλλά θα προσευχηθούμε για σένα και την οικογένειά σου». “Είθε η θεραπεία σου να είναι επιτυχής και η υγεία σου να βελτιωθεί. Να προσέχεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου», σημείωσε ένας ακόμη χρήστης και ένας επιπλέον σημείωσε: “Θεέ μου, λυπάμαι πολύ που το ακούω αυτό. Εύχομαι στην Κέιτ και την οικογένειά της μόνο το καλύτερο”

 

Το χρονικό μιας αποκάλυψης

Ήταν μετά τις γιορτές όταν έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του Καρόλου που επέλεξε να ανακοινώσει ότι πάσχει από υπερπλασία του προστάτη, πρόβλημα κοινό στους άνδρες της ηλικίας του.

Στις 17 Ιανουαρίου, το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Κέιτ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, στο οποίο είχε μπει την προηγούμενη ημέρα, έπειτα από επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η ακριβής φύση της επέμβασης ήταν άγνωστη, αλλά όπως είχε ανακοινωθεί τότε δεν σχετιζόταν με καρκίνο.

Πάντως η νοσηλεία θα κρατούσε 10-14 ημέρες και θα ακολουθούσαν αρκετές εβδομάδες ανάρρωσης στην κατοικία της.

Εξιτήριο πήρε στις 29 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα με τον Κάρολο. Αν και όμως ο βασιλιάς χαιρέτισε το πλήθος, η Κέιτ αποχώρησε κρυφά για την κατοικία της.

Λίγο αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου, η κοινή γνώμη ενημερώθηκε ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ότι άρχισε την κατάλληλη θεραπεία, που θα τον κρατούσε μακριά από τα καθήκοντά του.

Τον μήνα  που ακολούθησε η φημολογία για την κατάσταση της Κείτ Μίντλετον πήρε φωτιά. Σήμερα γνωρίζουμε ότι στις 27 Φεβρουαρίου ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έμαθαν τη διάγνωση για τον καρκίνο. Για αυτόν τον λόγο απουσίαζε ο Ουίλιαμ από το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, λόγω «προσωπικού ζητήματος».

Στις 4 Μαρτίου η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ (αλλά όχι την Βρετανία) έδειχνε την Κέιτ στο Παλάτι του Ουίνδσορ ως συνεπιβάτη σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα της, Κάρολ. Το πρόσωπο ήταν φουσκωμένο και φορούσε μεγάλα μαύρα γυαλιά – αφορμή όλα αυτά για περισσότερες θεωρίες.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 10 Μαρτίου, το παλάτι του Κένσινγκτον κυκλοφόρησε την πρώτη φωτογραφία της Κέιτ μετά την επέμβαση. Πόζαρε με τα παιδιά της για την Ημέρα της Μητέρας. Γρήγορα όμως φάνηκε ότι η φωτογραφία ήταν σε πολλά σημεία «πειραγμένη». Η Κέιτ με μήνυμά της πήρε την ευθύνη για τα ερασιτεχνικά της λάθη στην επεξεργασία που περισσότερο θόλωσαν τα νερά γύρω από την κατάστασή της παρά έδωσαν απαντήσεις.

Ακολούθησε στις 18 Μαρτίου ένα βίντεο από το αμερικανικό TMZ και τη Sun με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ να φεύγουν από ένα παντοπωλείο, μπροστά σε αρκετό κόσμο. Νέα ερωτήματα χωρίς απαντήσεις από την πλευρά του Παλατιού.

Για να πάρει τέλος η φημολογία με την ανακοίνωση στις 22 Μαρτίου από την ίδια ότι πάσχει από καρκίνο.

Με πληροφορίες από Guardian, Daily Mail, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η συγκινητική ανακοίνωση της Πριγκίπισσας: Η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: