Σφοδρή αντίδραση της Γαλλικής Εκκλησίας στην εξαγγελία Μακρόν για «υποβοηθούμενο θάνατο»: Μιλάει για «απάτη, κάτι ακατανόητο»

FILE PHOTO A handout picture provided by the Vatican Media shows Pope Francis (L) receives Archbishop Eric de Moulins-Beaufort of Reims, France, president of the Bishops’ Conference of France, with Bishop Dominique Blanchet of Creteil, vice president, Bishop Olivier Leborgne of Arras, vice president, and Fr. Hugues de Woillemont, secretary general, during a private audience at the Vatican City, EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Εκκλησία της Γαλλίας επέκρινε έντονα το πρωί της Δευτέρας το νομοσχέδιο για τον «υποβοηθούμενο θάνατο», που παρουσίασε την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν, παραπέμποντας σε «απάτη», «κάτι ακατανόητο» και «απουσία αδελφοσύνης».

«Το να αποκαλούμε «νόμο αδελφoσύνης» ένα κείμενο που ανοίγει τόσο την υποβοηθούμενη αυτοκτονία όσο και την ευθανασία είναι απάτη. Ένας τέτοιος νόμος θα γείρει ολόκληρο το σύστημα υγείας μας προς τον θάνατο ως λύση», δήλωσε ο Éric de Moulins-Beaufort, πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκόπων της Γαλλίας, στο La Croix.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζει ένα έτοιμο κείμενο για αυτό που αποκαλεί «υποβοηθούμενο θάνατο», αλλά, για την παρηγορητική φροντίδα, (πρόκειται για) αόριστες υποσχέσεις με αόριστα στοιχεία », πρόσθεσε. Επιπλέον, «πουθενά δεν εμφανίζεται μια συγκεκριμένη ρήτρα συνείδησης: αυτό δεν είναι έλλειψη;» ρώτησε, καλώντας τους βουλευτές «να μετρήσουν πόσο διφορούμενο είναι το ανακοινωθέν κείμενο».

«Οι μη παραγωγικοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον δικαώματα»

«Μια πολύ κακή έκπληξη», πρόσθεσε ο Monsignor Matthieu Rougé, Επίσκοπος της Nanterre, στη France Inter. «Υπάρχει κάτι ακατανόητο και η απόκρυψη, πίσω από τον όρο αδελφοσύνη, της απουσίας αδελφοσύνης», σύμφωνα με αυτόν τον επίσκοπο.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχουμε την εντύπωση ότι στο «start-up έθνος», οι μη παραγωγικοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να ζουν», θρηνούσε ο Monsignor Rougé.

Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και αρκετές αναβολές, ο Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε το «γαλλικό μοντέλο του τέλους ζωής»: μια «βοήθεια στον θάνατο» που θα επιτρέπει σε ορισμένους ασθενείς, υπό «αυστηρές συνθήκες», να λαμβάνουν μια «θανατηφόρα ουσία».

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από το La Croix και τη Libération το απόγευμα της Κυριακής στον ιστότοπό τους, ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης στοιχείο για την ενίσχυση της παρηγορητικής φροντίδας, θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός δέκα ημερών, «ανοίγει τη δυνατότητα να ζητηθεί βοήθεια για τον θάνατο υπό ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις», εξήγησε ο Πρόεδρος στη συνέντευξη.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Αυτονομία στην αδούλωτη Κορσική δίνει ο Μακρόν: Την «σκλάβωσε» το 1768 ένα δικό της παιδί, ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αλλά δεν συμβιβάστηκαν ποτέ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: