Γιατί κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» η γέφυρα στη Βαλτιμόρη: Δυο διασωθέντες και επτά αγνοούμενοι * Έρευνες στον βυθό, στο πλοίο και στην επιφάνεια του νερού [videos]

Ο,τι απέμεινε από την γέφυρα που κατέρρευσε στην Βαλτιμόρη μετά την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου. EPA/JIM LO SCALZO EPA/JIM LO SCALZO




Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη αφού προσέκρουσε σε αυτή φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης αυτής του Μέριλαντ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας. Η γέφυρα είχε μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα, η οποία είναι τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Interstate 695, έκλεισε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πολιτεία του Μέιρλαντ

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας.

«Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε ο Ουάλας.

  • «Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

  • Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε.

Ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Τέλος, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

 Η γέφυρα άνοιξε τον Μάρτιο του 1977

Η γέφυρα Francis Scott Key, γνωστή αρχικά ως Outer Harbor Crossing έως ότου μετονομάστηκε σε Key Bridge ή Beltway Bridge, ήταν μια ατσάλινα τοξοειδής συνεχής γέφυρα ζευκτών που εκτείνεται στον κάτω ποταμό Patapsco και το εξωτερικό λιμάνι / λιμάνι της Βαλτιμόρης. που μεταφέρει το Maryland Route 695 στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κύριο άνοιγμα των 1.200 ποδιών (366 m) ήταν το τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα οποιουδήποτε συνεχούς ζευκτού στον κόσμο.[2] Ήταν η μεγαλύτερη γέφυρα στη μητροπολιτική περιοχή της Βαλτιμόρης. Στις 26 Μαρτίου 2024 στις 01:28 π.μ. EDT (UTC–4), η γέφυρα Francis Scott Key κατέρρευσε μετά τη σύγκρουση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali με σημαία Σιγκαπούρης με μια κολόνα.

Η γέφυρα άνοιξε τον Μάρτιο του 1977 και πήρε το όνομά της από τον συγγραφέα του αμερικανικού εθνικού ύμνου, το ποίημα που αρχικά ονομαζόταν “The Defence of Fort McHenry” που γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 1814 και αργότερα μελοποιήθηκε και με τίτλο “Star Spangled Banner” από τον Frederick και Ο δικηγόρος της Τζορτζτάουν / ερασιτέχνης ποιητής Φράνσις Σκοτ Κι (1779–1843).

Η γέφυρα ήταν η πιο απομακρυσμένη από τις τρεις διόδους του λιμανιού της Βαλτιμόρης, δύο σήραγγες και μία γέφυρα. Μετά την ολοκλήρωση, η δομή της γέφυρας και οι προσεγγίσεις της έγιναν οι τελευταίοι σύνδεσμοι στο Interstate 695, το “Baltimore Beltway”, ολοκληρώνοντας ένα έργο διάρκειας δύο δεκαετιών. Παρά τη σήμανση I-695, η γέφυρα θεωρήθηκε επίσημα μέρος του συστήματος κρατικών αυτοκινητοδρόμων και ονομάστηκε Maryland Route 695.

Η γέφυρα είχε μήκος 8.636 πόδια (2.632 μέτρα) και μετέφερε περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Ήταν μια καθορισμένη διαδρομή φορτηγών επικίνδυνων υλικών, καθώς τα HAZMAT απαγορεύονται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης και στις σήραγγες Fort McHenry.
Το Key Bridge ήταν μια εγκατάσταση διοδίων που λειτουργούσε από την Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ (MDTA). Το ποσοστό διοδίων για αυτοκίνητα από την 1η Ιουλίου 2013 ήταν 4,00 $.

Η γέφυρα αποτελούσε μέρος του συστήματος E-ZPass και περιλάμβανε δύο αποκλειστικές λωρίδες E-ZPass στην πλατεία διοδίων της τόσο προς βορρά όσο και προς νότο.

Τον Απρίλιο του 2019, η MDTA ανακοίνωσε ότι η γέφυρα θα γίνει εγκατάσταση διοδίων χωρίς μετρητά μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Με αυτό το σύστημα, οι πελάτες χωρίς E-ZPass πληρώνουν χρησιμοποιώντας τηλεδιόδια.

Γιατί κατέρρευσε σαν χάρτινη η γέφυρα

Ο μηχανικός Τζούλιαν Κάρτερ εξήγησε στο skynews γιατί η γέφυρα κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, υποστηρίζοντας ότι γέφυρες σαν αυτή στη Βαλτιμόρη είναι «πολύ αδύναμες σε κάποια σημεία».

Πρόσθεσε δε ότι η «καταστροφική κατάρρευση» μεγάλου μέρους της οφείλεται στο ότι όλα είναι «αλληλένδετα» κατά μήκος της κατασκευής.

Άλλες μεγάλες γέφυρες μπορεί να έχουν κεντρικά σημεία, όπου υπάρχει αποσύνδεση από τα υπόλοιπα τμήματα.

  • Όμως, σε αυτή την περίπτωση η διασυνδεδεμένη φύση της γέφυρας σημαίνει πως «όταν αφαιρέσεις ένα μέρος της, όλο το σύστημα καταρρέει».

Ο  Κάρτερ πρόσθεσε ότι η «ελαφριά κατασκευή» πιθανότατα δοκιμάστηκε κάποια στιγμή για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με πλοίο και μπορεί να πέρασε το τεστ την εποχή εκείνη. Όμως τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν πλέον «διπλάσια έκταση».

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βαλτιμόρη, United States

 

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge της Βαλτιμόρης: Φορτηγό πλοίο έπεσε σε έναν από τους πυλώνες της, αγνοούνται δεκάδες άτομα (live, videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: