Τραγωδία στην Ιταλία από έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό: Τέσσερις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι [βίντεο]

Rescuers work at the scene of an explosion that occurred in a hydroelectric power plant on the Lake Suviana reservoir, near Bologna, northern Italy. EPA/MICHELE LAPINI




Έκρηξη σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στον υδροηλεκτρικό σταθμό της τεχνητής λίμνης Suviana, στα Απέννινα Όρη της Μπολόνια.

Σύμφωνα με τη νομαρχία της Μπολόνια, ο προς ώρας απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι, ενώ διασώθηκαν τρία άτομα.

Η Corriere della Sera μεταδίδει πως το ατύχημα συνέβη κάτω από τη στάθμη του νερού, στον ένατο όροφο στα 30 μέτρα βάθος, στο χώρο των μετασχηματιστών, όπου εργάτες έκαναν εργασίες.

Η Νομαρχία της Μπολόνια τονίζει πως το φράγμα δεν επηρεάζεται από την πυρκαγιά, η οποία αφορά γεννήτρια στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Η Πυροσβεστική κάνει λόγω για πολύ καπνό και για δυσκολίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, τα αίτια της έκρηξης είναι μέχρι στιγμής άγνωστα και οι εγκαταστάσεις φαίνεται να έχουν πλέον πλημμυρίσει με νερό.

Στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος της Μπολόνια, ενώ ο Ιταλός ΥπΕξ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Αντόνιο Ταγιάνι κάνει λόγω για παρακολούθηση των εξελίξεων με ανησυχία.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η νίκη των «γιαγιάδων» στο ευρωπαϊκό δικαστήριο: Σε μια απόφαση – σταθμό, έκρινε ότι η ολιγωρία απέναντι στην κλιματική αλλαγή πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: