Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξεκινά η συζήτηση στην επιτροπή, την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια για ψήφιση

FILE PHOTO: Εικόνα από πρόσφατο συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Screenshot via Glomex@ALPHA TV




Ξεκινά σήμερα, Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας « Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει συνολικά 205 άρθρα, ένα μέρος των οποίων αφορούν την λειτουργία μη κρατικών παραρτημάτων ξένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης και ο Διονύσης Καλαματιανός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα με τους φοιτητές να πραγματοποιούν καταλήψεις και συνεχή μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, γρίφος παραμένει, η στάση που θα τηρήσουν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, που φέρονται να μη συμφωνούν με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη για καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το υπουργείο Παιδείας πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές όπως

• Αυξήθηκε το ποσοστό από 80% σε 90% των μελών ΔΕΠ που πρέπει υποχρεωτικά να είναι κάτοχοι διδακτορικού σε θέμα συναφές με το αντικείμενο της διδασκαλίας τους και να διαθέτουν τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για την κατοχή θέσης διδακτικού προσωπικού αντίστοιχης βαθμίδας.

• Αφαιρέθηκε η διάταξη που προέβλεπε μέχρι 12 ώρες εργασίας/εβδομάδα στους καθηγητές των μη κρατικών ΑΕΙ.

Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Λάθος του Τσίπρα να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο* Εμαθα την απόφασή του ένα λεπτό πριν από την ανάρτησή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: