Κασσελάκης στην ΕΡΤ: Λάθος του Τσίπρα να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο* Εμαθα την απόφασή του ένα λεπτό πριν από την ανάρτησή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης. Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Ένα λεπτό πριν από την ανάρτηση του κ. Τσίπρα, με την οποία ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον καολούσε να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές, ενημερώθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, και λέγοντας ότι ένα λεπτό πριν από την ανάρτηση Τσίπρα, ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού την γνωστοποίησε στον διευθυντή επικοινωνίας του κ. Κασσελάκη.

«Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου», είπε ο κ. Κασσελάκης προσθέτοντας ωστόσο ότι «ήταν λάθος του να μην εμφανιστεί στο συνέδριο» καθώς οι σύνεδροι «θα ήθελαν να τον ακούσουν αυτοπροσώπως».

Κατέληξε δε επ αυτού λέγοντας: «Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι σκέφτεται να κάνει από εδώ και πέρα».

Ερωτηθείς εάν με τον κ. Τσίπρα είναι σαν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε να πει: «Δεν ωφελεί νομίζω κανέναν να σχολιάζω αυτό το ζήτημα».

Πρόσθεσε πάντως με νόημα ότι ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2019 έχει κλείσει.

«Το συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος».

«Είδατε ένα στάδιο ολόκληρο που πραγματικά σειόταν λέγοντας ‘κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη».

Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του, τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια, και να γίνει μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς και θα κερδίσει την δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών, οι οποία είχαν εκπροσώπους στο Ταε Κβο Ντο και οι οποίοι έδωσαν έναν πάρα πολύ μεγάλο σήμα ότι ‘φτάνει πια ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας’». Πρόσθεσε ότι «μάλιστα η απόφαση η οποία πέρασε έλεγε ακριβώς αυτό, ότι υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα ζήτημα αμφισβήτησης και μάλιστα έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που έχουν να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ξεκάθαρα. Το στάδιο το είπε ξεκάθαρα», απάντησε στο ερώτημα αν θεωρεί ότι έχει πάρει εντολή να πάει σε επόμενες εκλογές και όχι μόνο στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ότι βγήκε «ενισχυμένος » από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» και παράλληλα  βέβαιος ότι θα «παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές».

«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά να με αμφισβητήσει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω », είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι θέμα αλαζονείας», είπε

Όπως εξήγησε, ο κόσμος του συνεδρίου του έδωσε «ξεκάθαρη εντολή» να προχωρήσει με τον « μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ».

Αναφερόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη και στη στάση που κράτησε, της καταλόγισε πως « στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος », ενώ ο ίδιος, όπως είπε, « προσωπικά » επιθυμεί να είναι « πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε ένα κυβερνήσουμε τον τόπο », ενώ σχολίασε πως το ίδιο επιθυμούν και τα μέλη του κόμματος: « Είναι ξεκάθαρη εντολή. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα ‘δείτε’. Και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία; », συμπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε « ανούσια » μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, με δεδομένο ότι η κ. Γεροβασίλη δεν συμφωνούσε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και τα μέλη ψήφισαν κατά.

  • Όσον αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση και με το επίμαχο ερωτηματολόγιο, απάντησε πως η εικόνα που έχει είναι « πρώιμη » και πως « τα μέλη θα αποφασίσουν προς τα πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους », σχολιάζοντας παράλληλα πως « ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα άρα ακόμα και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ». « Αυτό το οποίο πρεσβεύουμε είναι ξεκάθαρο θέλουμε ανοιχτές αγορές με εργασιακά δικαιώματα με κοινωνικό κράτος, με κράτος πρόνοιας, με κράτος δικαίου, με μία εξωτερική πολιτική που δεν θα βρίσκει τη χώρα μας να εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ και άλλων χωρών και με μία στιβαρή άμυνα και με ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία δεν τίθενται υπό  αμφισβήτηση », είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, σημείωσε πως είναι « 100% στη σωστή κατεύθυνση » και ότι δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το προκάλεσε, αλλά « η πρακτική του κυρίου Μητσοτάκη » σχετικά με την συγκάλυψη των « πολιτικών ευθυνών ».

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τόνισε ότι « σκοπός » τους είναι « να υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων », « πολύ απλά για να φέρουμε δήθεν franchising όπως λέει το νομοσχέδιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού στην Ελλάδα, για να έχουμε brand name », σε βάρος της « δημόσιας παιδείας ». Σημείωσε, δε, πως του « πέρασε από το μυαλό να πάει κόντρα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ », αλλά αποφάσισε ότι «όντως δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή » για κάτι τέτοιο, « από τη στιγμή που έχουμε πράγματι πολύ καλή υποδομή στη δημόσια παιδεία ».

Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σχολίασε πως δε θα έστελνε « το πλοίο του ναυτικού στην Ερυθρά θάλασσα έξω από επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης », υπογραμμίζοντας την ανάγκη μίας εξωτερικής πολιτικής που να είναι « εγκρατής » και να μην χρησιμοποιεί « το κεφάλαιο του φορολογούμενου για τα εξοπλιστικά σαν επίδειξη ισχύος προς το ΝΑΤΟ και την Αμερική ». « Ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για τα εξοπλιστικά μας, ο εξοπλισμός αυτός πρέπει να μένει στην Ελλάδα για την άμυνα μας », πρόσθεσε, ενώ δήλωσε « αντίθετος » με την αποστολή υλικού στην Ουκρανία.

Κλείνοντας, ο Στ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη διαδικασία για την επιλογή υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές, τονίζοντας πως ο σκοπός του είναι να αναδείξει «λαμπρά μυαλά με ένα τρόπο ο όποιος είναι ισότιμος με εκείνους που έχουν ήδη ένα μηχανισμό ».

 

Η ανάγνωση του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το Συνέδριο έδωσε μια σαφή εντολή μετασχηματισμού του κόμματος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: