«Ντροπή σας»: Επίθεση του Πολωνού Τουσκ στους Ρεπουμπλικανούς που μπλόκαραν τη βοήθεια στην Ουκρανία- «Ο Ρίγκαν που μας βοήθησε θα στριφογυρίζει στον τάφο του»

FILE PHOTO Polish Prime Minister Donald Tusk EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT




Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, απηύθυνε μια έντονη δημόσια επίπληξη στους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους.

Σε ανάρτησή του στα social media σήμερα το πρωί, ο κεντροδεξιός πολιτικός είπε:

Αγαπητοί Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές της Αμερικής. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος βοήθησε εκατομμύρια από εμάς να κερδίσουμε ξανά την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας, πρέπει να στριφογυρίζει μέσα στον τάφο του σήμερα. Ντροπή σας.

Η ασυνήθιστα έντονη κριτική των πολιτικών από τον σημαντικότερο διμερή εταίρο ασφαλείας της Βαρσοβίας ήρθε αφότου η Γερουσία των ΗΠΑ μπλόκαρε ένα δικομματικό νομοσχέδιο 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και την Ουκρανία. Το νομοσχέδιο θα παρείχε στρατιωτική βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Ο Τουσκ είναι ένας από τους βετεράνους πολιτικούς της Ευρώπης, έχοντας διατελέσει πρωθυπουργός της Πολωνίας από το 2007 έως το 2014, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το 2014 έως το 2019 και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 2019 έως το 2022, πριν επιστρέψει στη θέση του πρωθυπουργού στο τέλος του περασμένου έτους.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα

Η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται… κανονικά: Γενική επίθεση της Ρωσίας με πολύ μεγάλες δυνάμεις στην Αβντιίβκα μετά από μήνες πολιορκίας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: