Οι προσπάθειες ισλαμοποίησης των κατεχομένων και η δημοσκόπηση για Χριστοδουλίδη στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, η απόφαση δικαστηρίου υπέρ της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοΐζου, η συζήτηση στη Βουλή για την παραλία «Άμμος του Καμπούρη», οι σχέσεις του ΔΗΣΥ με την Κυβέρνηση, και οι προσπάθειες ισλαμοποίησης των κατεχομένων είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Παρασκευή.

Οι εφημερίδες αναφέρονται ακόμη στη δημοσκόπηση για τη δημοτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη καθώς και σε θέματα που αφορούν την οικονομία, στη συνέντευξη στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, στις προσπάθειες να σωθεί το αρχοντικό Παυλίδη στη Λεμεσό, στο θέμα της ανάπτυξης στον Ακάμα, στο ΓεΣΥ, και στις Ευρωεκλογές.

«Χειρότερη η κάθε ημέρα με πρόεδρο Χριστοδουλίδη», τιτλοφορεί η «Αλήθεια» το κύριο της θέμα, αναφερόμενη σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, γράφοντας ότι το όνομά του Νίκου Χριστοδουλίδη συνδέθηκε με την απογοήτευση, τη στασιμότητα και την αποτυχία.

Αλλού γράφει ότι τα συμπολιτευόμενα κόμματα λένε ότι ήταν δικές τους εισηγήσεις τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν προχθές με προεδρικό διάγγελμα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, ο οποίος, όπως γράφει, εξυμνεί τον Πούτιν.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Νίκο Χριστοδουλίδη», γράφει ότι είναι δυσαρεστημένο το 47% των πολιτών από τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη και ότι κατρακύλησε στο 19% η δημοτικότητα του Προέδρου.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ζητείται παύση ποινικού ανακριτή της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για καταγγελίες ότι προέβη σε υποτιμητικό σχόλιο στα ΜΚΔ σε βάρος αστυνομικών. Αλλού γράφει ότι ήταν χωρίς πολεοδομική άδεια τα στούντιο στη Μακεδονίτισσα που είχαν αναγερθεί στο ισόγειο οικίας όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.

Σε δικαίωση της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοΐζου ύστερα από 17 χρόνια, αναφέρεται στο κύριο θέμα του «Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Αποζημιώσεις πέραν του εκατομμυρίου», και γράφει ότι δικαστήριο επιδίκασε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ εναντίον του ΡΙΚ και υπέρ της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοϊζου, για την πρόκληση επαγγελματικής ασθένειας από τις συνθήκες εργασίες.

Αλλού, γράφει για τις προσπάθειες να σωθεί το αρχοντικό Παυλίδη στη Λεμεσό μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστου Δαμιανού, για θεσμική διαφθορά σε ό,τι αφορά την περιοχή «Άμμος του Καμπούρη».

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Ξεχάστηκαν από την κυβέρνηση συνταξιούχοι, λήπτες ΕΕΕ, πολύτεκνοι», κάνει λόγο για μέτρα μιας πνοής για μικρή ομάδα πολιτών που δεν θίγουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Σε άλλο θέμα η «Χ» αποκαλύπτει την έκθεση που κατέθεσαν οι εμπειρογνώμονες στο Υπουργείο Γεωργίας, για τα έργα στον Ακάμα και γράφει ότι εισηγούνται να μειωθεί σημαντικά η κατασκευή τοιχίων προς το βουνό, και η εκσκαφή του βραχώδους υποστρώματος να γίνει με ιδιαίτερη φειδώ. Αλλού κάνει λόγο για οικολογικό έγκλημα στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη».

Στο θέμα της ανάπτυξης στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη» αναφέρεται στο κύριο θέμα της η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Ανάπτυξη στην Αγία Νάπα χαρακτηρίστηκε ‘κλασικό έγκλημα’».

Αλλού αναφέρεται στη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, και στη δήλωσή του ότι τιμά τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε κάθε Λειτουργία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις στη Βουλή χθες του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει το ΓεΣΥ είναι οι καταχρήσεις.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», υπό τον τίτλο, «Πισώπλατα κτυπήματα κατά της Αννίτας», αναφέρεται σε προεδρικό μποϊκοτάζ και γράφει ότι, “μετά τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δέχεται εχθρικές ενέργειες και από τον νυν Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη”.

Αλλού αναφέρεται στις Ευρωεκλογές και στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ γράφοντας για άνεμο αισιοδοξίας στην Αριστερά. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η ακρίβεια καλπάζει και γονατίζει τα νοικοκυριά και ότι “είναι ανίκανη ή απρόθυμη η Κυβέρνηση να τιθασεύσει τον πληθωρισμό”.

Η επίσης εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Κυπριακό Ποντίκι», η οποία τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ισλαμοποιούνται τα κατεχόμενα», αναφέρεται σε απροκάλυπτη επιδίωξη της Τουρκίας να δημιουργήσει φανατικούς μουσουλμάνους την κατεχόμενη Κύπρο, οι οποίοι θα είναι εύκολο να τύχουν διαχείρισης οποτεδήποτε τους χρειαστεί.

Αλλού, σε αφιέρωμα, με αφορμή μισό αιώνα από την τουρκική εισβολή, γράφει για το αμιγώς ελληνικό χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, Μηλιά. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στα καλύτερα και πολυτελέστερα καζίνο του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακραία πρόκληση από το κατοχικό ανδρείκελο: Ο Τατάρ δηλώνει ότι παραχωρεί το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στον τουρκικό στρατό κατοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: