Οι υποψηφιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για ΕΟΑ, δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, και τα ΜΕΜΟ από το Τμήμα Φορολογίας σε ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα, είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Επίση προβάλλονται τα τέλη από Kition και το μέλλον του έργου ανάπτυξης της μαρίνας και λιμανιού Λάρνακας, δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές και το θέμα Κοσσόβου και η στάση της βουλευτή ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Επικοινωνιακά παιχνίδια και για τις συντάξεις» γράφει στο κύριο της θέμα ότι κατατέθηκαν επτά προτάσεις νόμου που αποσκοπούν στη ρύθμιση του ζητήματος κατά την χθεσινή ολομέλεια.

Αλλού αναφέρει ότι η Κομισιόν βλέπει, ακόμα, κενό για την κυπριακή δικαιοδοσία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ότι υπάρχει κίνδυνος κυρώσεων. Αλλού αναφέρει ότι 3.232 υπέβαλαν υποψηφιότητα για ΕΟΑ, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, προσθέτοντας ότι άρχισε επίσημα και η προεκλογική μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Γλύτωσαν από τα ΜΕΜΟ των τραπεζών, όχι όμως και από τα ΜΕΜΟ του φόρου» γράφει στο κύριο του θέμα ότι το Τμήμα Φορολογίας συνεχίζει την επιβολή ΜΕΜΟ σε ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα για οφειλές που υπάγονται στη δική του δικαιοδοσία.

Αλλού αναφέρει ότι οι λειτουργοί που ερευνούν το «Κράτος Μαφία» κάλεσαν σε κατάθεση τον τέως Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι κατατίθεται σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Οργή για νέα τέλη από Kition” ότι την ώρα που τίθεται εν αμφιβόλω η μεγάλη επένδυση στη μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας και η Κυβέρνηση απειλεί να καταγγείλει τη σύμβαση, η ανάδοχος εταιρεία Kition Ocean Holdings επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδά της με νέα τέλη.

Αλλού αναφέρεται στους 3.232 υποψηφίους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δημοσιεύει επίσης συνέντευξη του Μάριου Γεωργίου, ο οποίος εξασφάλισε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ιταλία και ταυτόχρονα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Με ανθρώπους καταξιωμένους στη νέα εποχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και γράφει ότι είναι έτοιμοι για δράση οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΑΚΕΛ Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία.

Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση έβαλε σε δύο πακέτα την επιδότηση επιτοκίου αλλά δεν την υλοποίησε ποτέ. Σε άλλο θέμα δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία γράφει ότι συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν χθες παγκύπρια για τα αξιώματα της Τ.Α.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Πάνω από 3000 άτομα στις τοπικές εκλογές» γράφει ότι οι εκλογές του Ιουνίου σηματοδοτούν το ντεμπούτο του νέου συστήματος τοπικής διακυβέρνησης.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Αλλού αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας αποζημιώσεις ύψους 2 εκατ., ευρώ εναντίον του Μακάριου Δρουσιώτη.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Η Ντόρα ξανακτύπησε, μας ζητά και τα ρέστα» γράφει ότι αντί να απολογηθεί, χαρακτηρίζει ως «εθνικό επικίνδυνο» τον παραλληλισμό του Κοσόβου και του Κυπριακού.

Δημοσιεύει επίσης δηλώσεις χθες του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου ότι το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης που δεν χειροκροτεί, αλλά διεκδικεί στην Ευρώπη. Αλλού αναφέρεται σε αλλαγή του νόμου για να κτυπηθεί η τραπεζική τοκογλυφία.

Το «Κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Όταν οι αριθμοί μιλούν…» αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις τις οποίες όπως γράφει συγκέντρωσε. Σε άλλο θέμα γράφει, επίσης, για δημοσκοπήσεις και αναφέρει ποιοι ευρωβουλευτές παρουσιάζονται να εκλέγονται. Γράφει αλλού για την υποβολή των υποψηφιοτήτων και τους υποψηφίους δημάρχους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Σε παράκρουση ο “πατέρας” της παράνομης “Γαλάζιας Πατρίδας”: Το Abdülhamit Han φεύγει, λέει, από τη Μεσόγειο μετά από εκβιασμό της Ε.Ε., ζητά να δοθεί στο ψευδοκράτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: