Η ευθεία αντιπαράθεση του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή, μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κυπριακού Τύπου σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ των θεσμών, του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή, που θα φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά ενώπιον Δικαστηρίου.

Οι εφημερίδες παραθέτουν γεγονότα και εκτιμήσεις για την έκβασης αυτής της διαμάχης. Αναφέρονται επίσης στην χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν ενόψει Ευρωεκλογών και Τοπικών εκλογών.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ο κύβος ερρίφθη» αναφέρεται στην καταχώρηση αίτησης για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό Εισαγγελέα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο και παραθέτει την αντίδραση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και την άποψη του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την παρουσίαση της «ενεργειακής στρατηγικής της Κύπρου» στη Νέα Υόρκη διαφημίζουμε το «υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα». Αλλού αναφέρεται σε δύο μεγάλες δημοσκοπήσεις και γράφει πως ο ΔΗΣΥ έχει μεγάλα περιθώρια συσπείρωσης ενόψει εκλογών.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Δεν αποφεύχθηκε η δικαστική σύγκρουση των δύο θεσμών» γράφει ότι από χθες αντίδικοι είναι στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής και πως αυτό που συμβαίνει είναι για πρώτη φορά στα χρονικά της ΚΔ.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα δημοσιοποιεί τον κατάλογο των ονομάτων 30 αξιωματούχων του κράτους που σήμερα λαμβάνουν και σύνταξη. Αλλού αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις Σίγμα και ΡΙΚ για τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Αυτό είναι το ‘κατηγορητήριο’» γράφει ότι 15 υποθέσεις περιλαμβάνονται στις 124 σελίδες της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή για την απόλυσή του.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΠτΔ ενημέρωσε χθες την πολιτική ηγεσία στο Εθνικό Συμβούλιο πως ο ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε τριμερή ή πενταμερή συνάντηση, ο ίδιος απάντησε θετικά και η τουρκική πλευρά αρνητικά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υπερεξουσίες που θα έχουν οι Περιφερειάρχες με βάση τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μετωπική σύγκρουση θεσμών με ανυπολόγιστη ζημιά…» αναφέρεται στην αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή και γράφει ότι πίσω από την σύγκρουση φαίνεται να υπάρχει «σωρεία σκανδάλων».

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συστηματικές παραλείψεις για την διαχείριση περιοχών “Natura 2000”. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ πρότεινε στο Εθνικό Συμβούλιο θετική ατζέντα στο Κυπριακό με επίκεντρο τα ενεργειακά.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να παυθεί» προβάλλει την στάση του ΠτΔ που είπε ότι θα παραμείνει ουδέτερος σε αυτή την διαμάχη μεταξύ των θεσμών.

Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου πως οι αδήλωτοι εργαζόμενοι στην Κύπρο φτάνουν τις 40.000. Σε άλλο θέμα λέει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε 12μελή Πολιτική Ομάδα Κυπριακού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Συγχαρητήρια στα “Τετράδια”: Τριπλό αφιέρωμα στην τουρκική εισβολή και στην κατοχή της Κύπρου με κείμενα σημαντικών συγγραφέων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: