Ακραία πρόκληση από το κατοχικό ανδρείκελο: Ο Τατάρ δηλώνει ότι παραχωρεί το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στον τουρκικό στρατό κατοχής

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε μία από τις ανούσιες ομιλίες του στα κατεχόμενα. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Το “πράσινο φως” για τη μεταβίβαση του παράνομου αεροδρομίου στο Λευκόνοικο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να αποτελέσει το κέντρο όπου θα αναπτυχθούν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έδωσε το ο κατοχικός ηγέτης, σύμφωνα με δηλώσιες του που μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο 24TV, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, χαρακτήρισε το αεροδρόμιο «εξαιρετικά σημαντικό», υπενθυμίζοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός, είχε ληφθεί η απόφαση να υποστεί μετατροπές ώστε να μπορεί να  φιλοξενήσει τουρκικά UAV και UCAV.

«Τώρα, με την ψήφιση του (σσ: δήθεν) «κοινοβουλίου» μας,  έχει μεταβιβαστεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Με κάποιες επενδύσεις που θα γίνουν εκεί, θα χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτικό αεροδρόμιο όταν χρειαστεί, είτε ως αεροδρόμιο και βέβαια είναι πολύ σημαντικό, τόσο για την ασφάλεια του ίδιου του τουρκοκυπριακού λαού, όσο και για την επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή», σημείωσε.

Με αναφορές για «Γαλάζια Πατρίδα», ο Τατάρ επιδόθηκε, επικαλούμενος μάλιστα το διεθνές δίκαιο, σε υπερτονισμό του τουρκικού “μεγαλείου” λέγοντας πως «σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, διαθέτουμε στην Ανατολική Μεσόγειο 400.000 χιλιόμετρα δικαιοδοσίας και δικαίου».

«Εντός αυτών των πλαισίων, η ψευδο -“ΤΔΒΚ” διαθέτει δικαιώματα που αντιστοιχούν στο τριπλάσιο της δικής της επικράτειας», συμπλήρωσε…..

Συνεχίζοντας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «για να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στον εναέριο χώρο, είναι πολύ σημαντικό η “ΤΔΒΚ” -(όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος) να συνεχίσει την πορεία της ως ένα κυρίαρχο κράτος».

  • «Ως εκ τούτου, αυτά είναι πολύτιμα βήματα για το μέλλον, όσον αφορά την προστασία των εθνικών και κρατικών συμφερόντων σε αυτή την περιοχή με το αεροδρόμιο, τη ναυτική βάση και ορισμένες συμφωνίες».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τατάρ ήρθε αντιμέτωπος με έναν τρομακτικό και απευκταίο συλλογισμό, λέγοντας πως «εάν η Κύπρος συνάψει μια συμφωνία σε ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο που θα τη μετατρέπει σε ενιαίο κράτος και γίνει πλήρως ευρωπαϊκή, τότε όλα αυτά θα εξαφανιστούν. Ολα αυτά χάνονται. Ο τουρκοκυπριακός λαός θα χάσει πολλά γιατί δεν θα είναι δυνατόν να διατηρήσουμε την ύπαρξή μας σε έναν τέτοιο κόσμο».

  • «Μια τέτοια συμφωνία θα είναι η αρχή του τέλους μας και η Τουρκία θα αποκλειστεί από την Ανατολική Μεσόγειο. Επομένως, από αυτή την άποψη, η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” αποτελεί εθνικό και κρίσιμο ζήτημα».

Τέλος, σύμφωνα με τον Τατάρ, το status quo της ψευδο – “ΤΔΒΚ” αυξάνεται «μέρα με τη μέρα» λόγω των διεθνών εξελίξεων, χωρίς ωστόσο να επεξηγήσει την εξέλιξη αυτή…αλλά κάπως βρήκε τον τρόπο για μια ρητορική ακροβασίας, καθώς αναφερόμενος  στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ο Τατάρ δήλωσε πως «όλα αυτά έχουν αυξήσει την αξία και το κύρος της ψευδο “ΤΔΒΚ”».

Με πληροφορίες από kathimerini.com.cy

Στην Κύπρο τον Μάρτιο η Ολγκίν Κουεγιάρ για νέες συναντήσεις: Δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: