Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας, Πιερρακάκης, Χρυσοχοϊδης οι «πιο επιτυχημένοι υπουργοί» * Σε τροχιά αποσυσπείρωσης ο ΣΥΡΙΖΑ [videos]

Στιγμιότυπο οθόνης από την παρουσίαση του δεύτερου τμήματος της δημοσκόπησης της ΑLCO στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA TV, με την αξιολόγηση των υπουργών. Screenshot via Glomex@ALPHA TV




Το δεύτερο τμήμα της δημοσκόπησης της ALCO για τον ALPA παρουσιάστηκε στο αποψινό δελτίο, δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες τόσο για την συσπείρωση [ή αποσυσπείρωση] των πολιτικών κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών, αλλά και για τους υπουργούς της κυβέρνησης που οι πολίτες θεωρούν πιο επιτυχημένου.

Όσον αφορά λοιπόν την εικόνα των υπουργών, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης (12%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (10%), ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (4%).

  • Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.




 

Η συσπείρωση και αποσυσπείρωση των κομμάτων

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να χάνει δυο μονάδες, συγκεντρώνοντας συνολικό ποσοστό συσπείρωσης 70%. Από τις 4 μονάδες το 4% πηγαίνει προς ΠΑΣΟΚ, 2% προς Ελληνική Λύση και 1% προς Νίκη και 4% προς “αποχή”.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση φτάνει το 54%, ποσοστό που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ.

Τη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες  με ποσοστό 46% ενώ τα πιο υψηλά  συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).




Με πληροφορίες από ALPHA TV

 

Μπλίνκεν σε Γεραπετρίτη: Στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας* Με την πώληση των F–35, χτίζουμε περισσότερες ευκαιρίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: