Αυτοί είναι οι τέσσερις πυλώνες για το «ελληνικό όνειρο» του Στέφανου Κασσελάκη: Πρότυπο του ο Ανδρέας Παπανδρέου, απαντά ο Πρόεδρος στους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ…

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην εκδήλωση του London School of Economics «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση». Αριστερά ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κέβιν Φέδερστοουν Φωτογραφία Facebook via ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




«Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και εξηγεί:

«Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν»,

Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.

Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».

  • Θέλω να δώσω φωνή στη βάση του κόμματος γι’ αυτό και απέστειλα το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη

«Θα κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο London School of Economics (LSE) το βράδυ της Δευτέρας.

Στην κατάμεστη με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, αίθουσα «Σεϊχης Ζαγέντ» του LSE o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αρχικά δέχθηκε ερωτήσεις από το διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κέβιν Φέδερστοουν και αργότερα από το κοινό.

Ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για να καταφέρει να φέρει πίσω τους 600.000 ψηφοφόρους που δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι οι τέσσερις συνυποψήφιοι του, που ήταν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί , όπως σημείωσε, στην προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του κόμματος δεν είπαν τίποτα ουσιαστικό. Και αυτός όπως τόνισε ήταν και ο βασικός λόγος που έθεσε υποψηφιότητα «για να φέρει κάτι ριζοσπαστικό», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Είπε επίσης πως η διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου έδειχνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν πλέον κόμμα εξουσίας και συνεπώς χρειάζονταν ριζικές αλλαγές. Σε ερώτηση όμως αν θα παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος του ακόμη και αν η διαφορά στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του πρώτου κόμματος είναι πάνω από 20 μονάδες απάντησε όχι .

Ως πολιτικό του πρότυπο ανέφερε τον Αντρέα Παπανδρέου του 1981 τονίζοντας πως έφερε πολλές σοσιαλιστικές αλλαγές στην Ελλάδα και αυτό όπως σημείωσε «είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Παρ’ όλα αυτά δεν άφησε κανένα περιθώριο συνεργασίας με το σημερινό ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαριτολογώντας πως «αν θέλει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ ευχαρίστως να κατέβω».

Αναφορικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν ψήφισαν το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε ότι θα αποφασίσει σε μερικές μέρες τι θα κάνει.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως ο ίδιος ασπάστηκε το προοδευτικό κέντρο κάτι που όπως τόνισε τον αντιπροσωπεύει και τον ίδιο.

Επανειλημμένα τόνισε πως είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ότι θέλει να δώσει φωνή στη βάση του κόμματος γι’ αυτό και απέστειλε το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ενώ, όπως διευκρίνισε, δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αλλά θα τα μοιραστεί μόνο με την Πολιτική Γραμματεία.

  • Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις, αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ‘Αλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει ‘αλλάξτε τα όλα’», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκ νέου, παροτρύνει «όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο isyriza.gr/preconference_…», αναφέροντας ότι «οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας».

«Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», σχολιάζει. Καλεί δε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece
ΑΚΟΜΑ: Πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ι.Καριπίδη
Λονδίνο, United Kingdom

Δημοσκόπηση Opinion Poll για το Action 24: Κάτω από Βελόπουλο η δημοφιλία Κασσελάκη που δίνει τώρα μάχη με τον Αλέξη Χαρίτση* Μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: