Το Λούβρο ανέβασε 30% την τιμή των εισιτηρίων του: 22 ευρώ πλέον ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι

FILE PHOTO: Τουρίστες στο Μουσείο Λούβρο του Παρισιού, Γαλλία. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Η τιμή των εισιτηρίων για το Λούβρο στο Παρίσι αυξήθηκαν  σχεδόν κατά  30%  φτάνοντας στα 22 ευρώ, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Το άλμα από τα 17 ευρώ είναι η πρώτη αλλαγή τιμής εδώ και επτά χρόνια στο μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Το 2023 επισκέφτηκαν το Λούβρο 8,9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η αύξηση φάνηκε να επηρεάζει ελάχιστα τις χιλιάδες που έκαναν ουρές σήμερα το πρωί για να δουν τους θησαυρούς του μουσείου, με διασημότερο τη  Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Έχοντας ήδη πληρώσει για πτήσεις επιστροφής από την Αυστραλία για εκείνη και την κόρη της, η 59χρονη Τζανέλ Μαρς,  είπε ότι τα επιπλέον 5 ευρώ δεν επρόκειτο να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

  • Το Λούβρο ανακοίνωσε ότι η αύξηση ήταν απαραίτητη για την κάλυψη του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους – ο λογαριασμός τους αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022 – και το μουσείο σχεδιάζει να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας.

Ανέφερε ότι το 40% των επισκεπτών πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των κάτω των 25 ετών, των ατόμων με χαμηλό εισόδημα και των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, των δασκάλων και των δημοσιογράφων.

Όμως κι άλλες τιμές αυξάνονται επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, κυρίως τα εισιτήρια του μετρό, τα οποία θα διπλασιαστούν σχεδόν κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από The Guardian

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου στις 26/3 με γενική είσοδο τρία ευρώ για όλες τις πρόσφατες ταινίες: Πρόσκληση στο κοινό από το ΕΚΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: