Ο «Ερυθρός» πυρετός καλά κρατεί: Νέα επίθεση Χούθι κατά φορτηγού πλοίου με σημαία ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

File Photo A mock Houthi-made drone is set up at a square in Sana’a, Yemen, 04 December 2023. EPA/YAHYA ARHAB




Δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν σήμερα τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς το φορτηγό πλοίο M/V Maersk Detroit, υπό σημαία ΗΠΑ, καθώς αυτό διέσχιζε τον Κόλπο του Άντεν, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές στο πλοίο, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Λίγο νωρίτερα ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε ότι δύο υπό αμερικανική σημαία πλοία του, τα οποία διέρχονταν μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ με κατεύθυνση βόρεια, και συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, έκαναν αναστροφή όταν είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση.

Διώχνουν Αμερικανούς και Βρετανούς που εργάζονται σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Υεμένη

Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, οι αρχές των Χούθι στην Υεμένη έδωσαν περιθώριο ενός μήνα στους Αμερικανούς και Βρετανούς, που ανήκουν στο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και των ανθρωπιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στη Σαναά, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Το υπουργείο… θα ήθελε να τονίσει ότι πρέπει να ενημερώσετε αξιωματούχους και εργαζόμενους με αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών», αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης των Χούθι στον εν ενεργεία συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στην Υεμένη, Πίτερ Χόκινς.

Σημειώνεται ότι ο Χόκινς είναι Βρετανός υπήκοος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αίγυπτος, Κάιρο

Τραγωδία στο Μάλι: Πάνω από 70 νεκροί όταν κατέρρευσε σήγραγγα σε ορυχείο εξόρυξης χρυσού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: