Τραγωδία στο Μάλι: Πάνω από 70 νεκροί όταν κατέρρευσε σήγραγγα σε ορυχείο εξόρυξης χρυσού

FILE PHOTO: Ορυχείο χρυσού. EPA/JURNASYANTO SUKARNO




Περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από κατάρρευση σήραγγας σε ορυχείο εξόρυξης χρυσού στο Μάλι.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, Τετάρτη, επικεφαλής του τοπικού συνεργείου εξόρυξης χρυσού καθώς και τοπικός αξιωματούχος.

«Ολα ξεκίνησαν με θόρυβο. Η γη άρχισε να τρέμει. Υπήρχαν πάνω από 200 ανθρακωρύχοι στο πεδίο. Αυτή τη στιγμή η έρευνα έχει τελειώσει. Βρήκαμε 73 πτώματα», δήλωσε ο Ουμάρ Σιντίμπε, αξιωματούχος της νοτιοδυτικής πόλης Κανγκάμπα στο Γαλλικό Πρακτορείο περιγράφοντας το περιστατικό της Παρασκευής.

 

Το αρμόδιο υπουργείο του Μάλι σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ανακοίνωσε τον θάνατο των ανθρακωρύχων, αλλά δεν έδωσε ακριβή στοιχεία.

Το Μάλι, το οποίο συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς χρυσού στην Αφρική.

Οι τοποθεσίες εξόρυξης χρυσού αποτελούν τακτικά σκηνικό θανατηφόρων κατολισθήσεων και οι αρχές προσπαθούν να θέσουν όρους στη βιοτεχνική εξόρυξη του μετάλλου.

Το Μάλι παρήγαγε 72,2 τόνους χρυσού το 2022. Το μέταλλο συνεισέφερε το 25% του εθνικού προϋπολογισμού, το 75% των εσόδων από τις εξαγωγές και το 10% του ΑΕΠ.

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακορείο μέσω Barrons.com

Το σκάνδαλο «της τσάντας Dior» σπαράσσει το κυβερνών κόμμα της Νότιας Κορέας: Έστησαν παγίδα με ανάρμοστο δώρο στην Πρώτη Κυρία ή είναι «Αντουανέτα»;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: