Η υπόσχεση – απειλή στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Σι: Η Κίνα θα επανανωθεί με την Ταϊβάν ως το 2049

epa11050286 A screen shows Chinese President Xi Jinping delivering a New Year address to ring in 2024, in Beijing, China, 31 December 2023. EPA, WU HAO




Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping δεσμεύτηκε για σίγουρη επανένωση της χώρας του με την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Xi έχει δεσμευτεί να «επανενώσει» τις δύο πλευρές του στενού της Ταϊβάν μέχρι το 2049, ημερομηνία-στόχο για την επίτευξη «του κινεζικού ονείρου», όπως δήλωσε.

Η Tsai Ing-wen, πρόεδρος της Ταϊβάν, απάντησε στα σχόλια του Xi τη Δευτέρα στην τελευταία ομιλία της για την Πρωτοχρονιά. Τόνισε ότι το μέλλον της Ταϊβάν θα καθοριστεί δημοκρατικά από τους δικούς της ανθρώπους, αλλά ζήτησε επίσης την επανέναρξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, εκφράζοντας την ελπίδα για «υγιείς και τακτικές ανταλλαγές» μέσω «ειρήνης, ισότητας, δημοκρατίας και διαλόγου» το συντομότερο δυνατό.

Πηγή Telegraph [China’s Xi Jinping makes televised pledge to absorb Taiwan]

Ο Ερντογάν υπεδιπλασίασε τον φανερό προϋπολογισμό της… αγαπημένης του ΜΙΤ το 2024: Για τους περίπου 50.000 «εργαζόμενους» σε αυτήν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: