Η αυτοψία Χριστοδουλίδη στον Αγιο Δομέτιο δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου: Ο τίτλοι των εφημερίδων της Δευτέρας

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στην περιοχή του “Σπιτιού της Μαρίας”, στον Άγιο Δομέτιο. Photo PIO, Katia Christodoulou




Η αναμενόμενη απάντηση της Λευκωσίας στην πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ για διορισμό συγκεκριμένης προσωπικότητας ως απεσταλμένου για το Κυπριακό και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή του Αγίου Δομετίου πλησίον της νεκρής ζώνης, είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων που προβάλλονται στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Τσουνάμι αυξήσεων λόγω κόστους ρύπων» γράφει στο κύριό της θέμα για ενδεχόμενη νέα οικονομική δοκιμασία των καταναλωτών στις αρχές του 2024 καθώς τερματίζεται στο τέλος του χρόνου η περίοδος χαλαρώσεων προς τα κράτη μέλη της ΕΕ για τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Αλλού γράφει ότι αναμένεται σήμερα η απάντηση της ε/κ πλευράς για τον απεσταλμένο που πρότεινε ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρει ότι καταρρέουν οι ελπίδες για εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ευρωπαϊκή φραγή μείωσε τις μεταναστευτικές ροές» γράφει ότι ξεκίνησαν να αποδίδουν οι ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία για μεταφορά μεταναστών από την Αφρική και οι μειώσεις στις μεταναστευτικές ροές από αφρικανικές χώρες αγγίζουν το 80%.

Αλλού γράφει για την επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην περιοχή που γειτνιάζει με τη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λευκωσία θα απαντήσει σήμερα στον ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με το προτεινόμενο όνομα για τη θέση του απεσταλμένου στο Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Φρένο σε λεωφορεία» γράφει στο κύριό του θέμα για αυστηρούς ελέγχους όλων των λεωφορείων ίδιου τύπου με εκείνο που μετέφερε μαθητές και στη μηχανή του οποίου ξέσπασε φωτιά, καθώς και για αυστηρή προειδοποίηση των οργανωμένων γονιών ότι δεν θα ανεχτούν παρόμοια περιστατικά.

Αλλού γράφει για αυτοψία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Άγιο Δομέτιο και για τις συνομιλίες που είχε με κατοίκους της περιοχής. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται σε συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών με συνθήματα, πανό και σημαίες σε πορεία στη Λευκωσία κατά της αιματοχυσίας στη Γάζα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο θέμα της «Πόσα ακόμη νεκρά παιδιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά΄’» γράφει για την πορεία χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα.

Αλλού γράφει ότι περισσότεροι από 250 χιλιάδες πολίτες είναι «πνιγμένοι» στο αίσθημα της φτώχειας και της υλικής στέρησης. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει πως η Κύπρος είναι ουραγός στα επιδόματα ατόμων με αναπηρία με 0,8% του ΑΕΠ, έναντι 1,9% στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Σήμερα Δευτέρα η απάντηση της Λευκωσίας στην νέα πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες για τον διορισμό απεσταλμένου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: