Χριστοδουλίδης: Οφείλω να διασφαλίσω την αξιοπιστία των θεσμών – Στον Γενικό Εισαγγελέα η έκθεση Γενικού Ελεγκτή για επιστροφή απολαβών

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. pio.gov.cy




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι έχει ευθύνη να διασφαλίσει την αξιοπιστία των θεσμών και ότι θα αποστείλει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις απολαβές και τα ωφελήματα του ιδίου κατά την περίοδο που εκτελούσε καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Γενικό Εισαγγελέα για να ακούσει τις απόψεις του.

Κληθείς την Πέμπτη το μεσημέρι από δημοσιογράφους να σχολιάσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και το ότι ζητείται από τον ίδιο επιστροφή επιδομάτων που έλαβε κατά την περίοδο που διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλω να διασφαλίσω την αξιοπιστία των θεσμών, δεν πρόκειται να προβώ σε οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο. Θα αποστείλω την έκθεση στον Γενικό Εισαγγελέα και θα ακούσω τις απόψεις του», πρόσθεσε.

  • Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επί προσωπικού, με βάση τις τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά” και ότι τις τελευταίες μέρες «είδαμε διάφορα».

Ο Πρόεδρος είπε ότι διαβάζοντας την έκθεση ξαφνιάστηκε από το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής ενημερώθηκε ότι ασκούσε ο ίδιος ασκούσε και καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ύστερα από καταγγελία που έγινε πρόσφατα.

  • Επανέλαβε ότι παρά την προσωπική πικρία και στεναχώρια έχει υποχρέωση και ευθύνη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διασφαλίσει την αξιοπιστία των θεσμών.

«Να θυμίσω ότι ο Γενικός Ελεγκτής δημόσια είχε αναφερθεί για τη συνεργασία με την παρούσα Κυβέρνηση σε συνέντευξη που έδωσε στο ΚΥΠΕ, μετά προέκυψαν κάποια άλλα θέματα, εν πάση περιπτώσει θα αποταθώ στον Γενικό Εισαγγελέα», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΜΚ

Δεν υπάρχουν όροι για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό διευκρινίζει ο Χριστοδουλίδης για Τουρκικές διαρροές περί έξι μηνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: