Ο σύμμαχος μας αλ Σίσι (και όχι μόνο) πίσω από την «επιχείρηση» εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ: Τα πάθη, τα μίση και το πιθανό στρατηγικό πλήγμα στην Ελλάδα και την Κύπρο

FILE PHOTO: epa10885826 Democratic Senator from New Jersey Bob Menendez, (L) and his wife Nadine Menendez arrive to the Manhattan federal court in New York, New York, USA, 27 September 2023. EPA, EDUARDO MUNOZ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Τα πάθη του φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι πολλά, και κάποιες λίγες φορές τα βιώνει πολύ άσχημα. Θα έλεγα από τον καιρό που γεννήθηκε από Κουβανούς -κυνηγημένους από τον Φιντέλ Κάστρο- μετανάστες.

Βασικά, δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, και ειδικά σε πολίτες που τον περιτριγυρίζουν για να έχουν κέρδη από αυτόν. Δεν έπρεπε ποτέ, ειδικά από τη σημαντική θέση που κατείχε μόλις μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, να εμπιστεύεται ούτε τη σκιά του.

Εύχομαι και ελπίζω να μην το πληρώσει πανάκριβα όταν ξεκινήσουν οι δικαστικές διαδικασίες. Διότι, θα προκληθεί ισχυρότατο κτύπημα και εναντίον των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου, εάν οι ένορκοι τον καταδικάσουν. Θα χάσουμε τον πιο πολύτιμο υπερασπιστή των δικαίων μας, στην ελληνική και κυπριακή διπλωματική ιστορία.

  • Θα απωλέσουμε τον νομοθέτη, που πολεμά εναντίον αυταρχικών ηγετών, σε όλο τον κόσμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και εναντίον του αλ Σίσι της Αιγύπτου, ο οποίος -θα φανεί στη συνέχεια- μπορεί και να συμμετείχε στη συνωμοσία που στήθηκε εναντίον του γερουσιαστή.

Θα είναι άδικο να καταδικαστεί για παρανομίες, που (ίσως) διέπραξαν «φίλοι» και «συγγενείς». Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστεί διότι το σώμα των ενόρκων δεν παίζει και δεν χωρατεύει. Αποφασίζουν χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, και χωρίς να έχουν την σκέψη στη συγκάλυψη. Όποιος είναι ο ένοχος, θα αποκαλυφθεί…

Λίγο πολύ γνωρίζουν οι αγαπητοί αναγνώστες την τελευταία υπόθεση εναντίον του γερουσιαστή, της συζύγου του Ναντίν και τριών επιχειρηματιών, τους οποίους σύστησε στον κ. Μενέντεζ, η ίδια του η γυναίκα. Που να ήξερε…

Πιστεύω ότι με το τέλος της αμαρτωλής αυτής ιστορίας διαφθοράς, ο φιλέλληνας γερουσιαστής θα δει εντελώς διαφορετικά τον κόσμο του, πολιτικό, οικονομικό, συναισθηματικό και πάει λέγοντας.

Είναι φρικτό, όταν ο ίδιος, οι πάντες γύρω του εκτός ελαχίστων ανόητων και «ωχαδερφιστών», πρόσεχαν να μην γίνει το παραμικρό λάθος, φτάσαμε στο σημείο να κατηγορείται ο κ. Μενέντεζ με φρικτές κατηγορίες, δια της τεθλασμένης. Αλλά, πρέπει να σημειώσω, ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, φοβάμαι πως ο κίνδυνος εισήλθε στην οικία του φιλέλληνα γερουσιαστή, και είναι ακραία επικίνδυνος.

Παρ’ όλα αυτά, όσοι τον γνωρίσαμε, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσει και αυτές τις δυσκολίες και θα επιστρέψει ξανά δυνατός ώστε να ξαναγίνει ο φόβος και ο τρόπος των κάθε λογής Ερντογάν, Πούτιν, Ιρανών μουλάδων -ναι και του αλ Σίσι, που θα αποδειχθεί ισως πιο αδίστακτος και από τον Ερντογάν.

  • Δυστυχώς, οι σύμμαχοι μας οι Αιγύπτιοι δεν χώνεψαν ποτέ ότι ο φιλέλληνας γερουσιαστής στάθηκε απέναντι στη δικτατορία του στρατηγού και δεν τον συμπεριέλαβε στη συμμαχία του East Med. Θα αποδειχθεί ότι οι Αιγύπτιοι έχουν τεράστιες ευθύνες, και αυτό μπορεί να επηρεάσει και στρατηγικά στην ευρύτερη Μεσόγειο.

Δυστυχώς, ο γερουσιαστής δέχθηκε άθλιες, ακραία απαράδεκτες επιθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Προσωπικά αναγκάστηκα να αποκρούσω την επίθεση του Κυριάκου Πιερίδη, διότι αποφάσισε ότι ο κ. Μενέντεζ είναι ένοχος πριν καν ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία.

Ειδικά αυτός έπρεπε να προσέχει διότι κατηγορήθηκε ότι έλαβε χρήματα για το σχέδιο Ανάν (ή κάτι τέτοιο) και λοιδορήθηκε. Και όπως του είπα, είναι τυχερός ότι εξασφάλισε απόφαση δικαστηρίου. Πρέπει να αποσύρει τις αναρτήσεις του, διότι όλες είναι fake news, και αν δεν το πράξει απλά θα αποδείξει ότι στο θέμα αυτό «βλέπει» ακριβώς όπως όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες που έχει απέναντι του και κυνηγά ο κ. Μενέντεζ.

Ο Πιερίδης έχει επίσης υποχρέωση να μας πει τα ονόματα αυτών που τον καταδίκασαν αδίκως, όπως και τη δικαστική απόφαση. Η προσπάθεια που κάναμε να την εξασφαλίσουμε δεν είχε επιτυχία…

Μου προκάλεσε φρίκη το γεγονός ότι τα περισσότερα «ορφανά» του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, έσπευσαν να δικάσουν και να καταδικάσουν τον γερουσιαστή και να ταχθούν ουσιαστικά με τους Τούρκους που πανηγυρίζουν τη δήθεν «πτώση» του κ. Μενέντεζ. Στην Ελλάδα τάχθηκαν επίσης εναντίον του οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί οπαδοί του Βλαδίμηρου Πούτιν. Απύθμενο το μίσος.

Μου προκάλεσε, όμως, τεράστια ικανοποίηση ότι οι οπαδοί του Σχεδίου Ανάν στην Ελλάδα, στήριξαν τον κ. Μενέντεζ. Καλώς έπραξαν διότι είδαν το συμφέρον της Ελλάδας.

Η υπόθεση αυτή συγκλονίζει ακομα και σήμερα την Αμερική αλλά άρχισαν μερικοί σοβαροί αναλυτές και εκπροσωποι των μέσων ενημέρωσης να ψάχνουν και να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Αυτή είναι εξαιρετική είδηση. Στην προηγούμενη υπόθεση οι δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά, που έκαναν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι εισαγγελείς. Βοήθησαν πολύ για να σωθεί ο κ. Μενέντεζ, βασικά επειδή ανέτρεψαν τις θεωρίες των εισαγγελέων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΣΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ …”ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ”: Ο τρόπος που παρουσίασαν οι Αμερικανοί εισαγγελείς τη σημερινή υπόθεση ήταν φρικτός. Προσπάθησαν να κατασκευάσουν ενόχους. Επιστράτευσαν και τον κίτρινο “τύπο” στην Αμερική. Αισχρός, αλλά αναμενόμενος τρόπος, για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη. Δυστυχώς, ελληνική ιστοσελίδα, που θέλει να παρουσιάζεται και σοβαρή, προώθησε τα κίτρινα ψεύδη της New York Post του Μέρντοχ, εναντίον του κ. Μενέντεζ. Άξιος ο μισθός των συναδέλφων, με μερικούς εκ των οποίων εργάστηκα σε σοβαρά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και της Κύπρου…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Για όσους έχουν κατατάξει τον Αγωνιστή και μεγάλο Πατριώτη Γιάννο Κρανιδιώτη στους οπαδούς της «όποιας λύσης», δηλαδή του «ξεπουλήματος» της Κυπρου, τα νέα πάνε και έρχονται. Όπως με πληροφορεί ο κ. Γιαννάκης Ομήρου, ήταν ο μακαρίτης ο Γιάννος που τον ενημέρωσε για μία πολύ μεγάλη αρνητική εξέλιξη που αφορούσε την Κύπρο μας επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη. Και αυτή ακριβώς η ενημέρωση, έσωσε από ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις τη Μεγαλόνησο. Αν ο Κρανιδιώτης ήταν εικόνα και ομοίωση των τύπων και τυπισσών που εκμεταλλεύονται σήμερα τη μνήμη του, δεν θα έκαιγε τον Σημίτη και τα λοιπά μέλη της νεοφιλελεύθερης ελίτ των Αθηνών. Οι πραγματικοί φίλοι του, ειδικά οι συναγωνιστές του στην ΕΔΕΚ, πρέπει να διασώσουν τη μεγάλη φήμη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Τώρα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Επανέρχομαι στον έχων «εθνικάς» τα φρένας ΔΗΣΥ, ο οποίος συνταράσσεται από μίση και σπαραγμούς. Τα παλαιά συστήματα του τέως προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έχασαν την επιρροή τους στο κόμμα -διότι η αλήθεια είναι ότι λίγο-πολύ την απώλεσαν.

Και μάλιστα, το άτομο που τους έκλεψε τη δόξα είναι γυναίκα: Η κ. Αννίτα Δημητρίου, νέα πολιτικός από τους Τρούλους της Λάρνακας. Και αυτό είναι ακόμα ένα κτύπημα, καθώς «βασιλεύει» στο νησί ο ρατσισμός εναντίον των γυναικών. Χάσανε οι Παφίτες και οι Λεμεσιανοί γκράντε πολιτικοί και πολιτικάντηδες από γυναίκα που έλκει την καταγωγή από την πόλη του Ζήνωνα. Και με εκείνα και με ετούτα, πάνε να στριμώξουν στη γωνία την πρόεδρο (και) της Βουλής για να την ελέγξουν. Προβλέπω ένα πολιτικό σεισμό. Οπότε, αν είναι έξυπνη η (και) πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, θα μας δώσει τα ονόματα των ολιγαρχών που στήριξαν οικονομικά το κόμμα, όταν ήταν στην ηγεσία του, ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Νεοφύτου.

Αν η κ. Δημητρίου νομίζει ότι μη δίνοντας τον κατάλογο με τα αμαρτωλά ευρώ, προστατεύει τον ΔΗΣΥ, πλανάται πλάνην οικτράν. Απλά θα γίνει εικόνα και ομοίωση τους. Και επειδή είναι νέα πολιτικός, τέτοια παθήματα την οδηγούν στον ίδιο δρόμο που πήραν αυτοί που την υπονομεύουν.

Τα ρωσο-ουκρανικά χρήματα, παραχωρήθηκαν στον ΔΗΣΥ επειδή το κόμμα βοήθησε σε υποθέσεις, που αφορούσαν τα «χρυσά διαβατήρια». Αυτό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Ι: Επανέρχομαι σε ένα-δύο θέματα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προτιμά να τα ξεχάσουμε, διότι κτυπούν την αξιοπιστία της κυβέρνησης του. Απαιτούμε να διαβάσουμε το πόρισμα για τα ρατσιστικά γεγονότα της Λεμεσού και της Χλώρακας.

Κύριε Πρόεδρε τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν τιμούν κανένα Κύπριο πολίτη, πόσο μάλλον τον Πρώτο Πολίτη της χώρας. Μην κρύβετε τα πορίσματα και τα κυκλώματα. Αντίθετα πρέπει να τα κτυπήσετε όσο δεν πάει άλλο. Να τα δημοσιοποιήσετε, λοιπόν, και μην επιτρέψετε να τα χρησιμοποιήσουν για τις «δολοφονίες» χαρακτήρων…

Η θέση μας παραμένει η ίδια και απαράλλαχτη. Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων είναι γνωστοί και εξυπηρετούν οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκτός της Κύπρου και της Ελλάδας, φυσικά. Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΙΙ: Πρέπει οι πολίτες να μάθουν και τι κρυβόταν πίσω από τα μαλλιοτραβήγματα μεταξύ της υπουργού Υγείας, κ. Πόπης Κανάρη και της Γενικής Διευθύντριας κ. Χριστίνας Βασιλείου Γιαννάκη. Στην υπόθεση αναμείχθηκαν και πρώην και νυν και …αεί, που λένε και οι κληρικοί της Εκκλησίας της Κύπρου, γνωστοί επιχειρηματίες του τόπου. Πέραν των πτυχίων -έχει δεν έχει θα μάθουμε ποτέ;- φίλος περί της πολιτικής διαφθοράς, «διέγνωσε» σωστά νομίζω. Παντού στην υπόθεση του φάκελου «Υγεία» εντοπίζεται το στοιχείο του αλληλοεκβιασμού. Οπότε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μέχρι την άλλη εβδομάδα που πρέπει απαραιτήτως να μας απαντήσετε, δεν έχετε πολύ χρόνο. Δουλειά δεν είχε ο διάολος…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν κατάφερε το… ακατόρθωτο: Συνασπίστηκαν εναντίον του Αμερικανοί νομοθέτες που αποφάσισαν να υποστηρίξουν τους όρους του κ. Μενέντεζ για τα “τουρκικά” F-16

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: